Anticorupţia, temă de concurs de film - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România, derulează Proiectul #Integritate 2020, în cadrul căruia este organizat un concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupţie, după cum ne informează Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin!

„Proiectul îşi propune să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor, în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție; participanții sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil. Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii; are două secțiuni, adresate amatorilor și profesioniștilor, regulamentul de participare și modalitatea de înscriere putând fi consultate pe website-ul https://rofaracoruptie.ro/“, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Înregistrarea participanților se realizează până în 20 noiembrie, la ora 23.59. Iar filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, în 9 decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment. De această dată premiile, puse la bătaie de Auchan România, valorează 2.000 de euro.

JCS-A.M.