Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 15 camioane cu deşeuri. Atât a fost „bogata recoltă“ pe care au adunat-o angajaţii municipalităţii din grădinile din Moroasa, pe locul cărora se vor ridica ANL-urile pentru medici.

A început să se zvonească faptul că municipalitatea ar renunţa la construirea ANL-urilor pentru medici. Nimic mai fals, după cum ne-a mărturisit primarul Ioan Popa, care a vrut să lămurească din start lucrurile, explicând că acesta este unul dintre primele proiecte care se vor concretiza ca urmare a suspendării contractelor de închiriere a grădinilor de pe dealurile urbei.

„Legat de blocurile ANL pentru medici, la ora actuală se lucrează la Planul Urbanistic Zonal şi la Proiectul Tehnic, spune edilul. Sunt lucrările avansate şi Proiectul Tehnic, deja am stat de vorbă pe structura apartamentelor, pe metri pătraţi, poate s-a văzut că ne-am oprit la lucrări, în sensul că noi am igienizat terenul în primul rând ca să putem să facem ridicările topo. Nu poţi să faci ridicări topo într-o zonă de junglă, pentru că efectiv nu ai cum să faci măsurătorile. Şi a trebuit să vedem cam care este declivitatea terenului, ca să putem să facem măsurătorile astea“.

Cum rămâne cu contractele de închiriere a grădinilor de pe dealurile Reşiţei? „Contractele cu grădinile rămân suspendate, a exclamat edilul. Şi eu am transmis că veniturile care ne veneau de acolo sunt insignifiante. În consecinţă, noi nu intrăm peste oameni, dacă au o grădină pot să şi-o gestioneze în continuare. Noi nu intrăm peste ei acum! Dar acolo unde avem nevoie – în speţă în zona Moroasa, cum a fost, sau în zona de la Kilometrul 8, până la Valea Ţerovei, unde vom face drumul de legătură cu Parcul Industrial –, nu vrem să mai stăm să ne judecăm, să-i notificăm să iasă. În momentul în care nu mai avem contract, noi putem intra acolo oricând! Şi cu asta, basta!“.

Chiar dacă niciun contract nu a mai rămas în picioare, oamenii îşi vor putea vedea liniştiţi de grădinărit, pe terenurile Primăriei, pe care le vor putea folosi gratuit, fără niciun fel de chirie! Întrebat dacă reşiţenii vor putea rămâne să administreze terenurile, primarul a răspuns: „Da, pot să stea! Deci eu solicit doar reşiţenilor să nu-şi mai ducă maşini de spălat, frigidere, calorifere şi ce mama naibii şi-au mai dus pe acolo, pentru că nu vrem să curăţăm după ei. În Moroasa – vă spun sincer! –, am cărat peste 15 camioane de deşeuri de acolo. Deci dacă erau grădini de ceapă şi de zarzavat, noi nu ar fi trebuit să cărăm nimic de acolo. Am cărat peste 15 camioane noi, şi vreo cinci camioane – cred că – ţiganii“.

Adaugă comentariu