Caraş-Severin, Romania

ANINA – Joi, în ședința de Guvern, s-a dezbătut și aprobat atestarea ca Stațiune turistică de interes local a orașului Anina. Documentația de fundamentare a fost înaintată de către primarul Gheorghe Românu, proiectul hotărârii de guvern fiind adoptat de Executiv în ședința de ieri!

„Acest lucru este important pentru ca în viitor Anina să poată avea șansa accesării de noi fonduri europene sau guvernamentale pentru proiectele de dezvoltare turistică. Avem potențial, avem obiective turistice deosebite, sunt mulți oameni cu bani care ar investi doar că noi trebuie să le creăm o infrastructură. O stațiune turistică are un alt statut și anumite facilități și sunt foarte bucuros că Guvernul ne-a aprobat proiectul. Anina merita să fie stațiune turistică. Avem un trecut ce nu trebuie uitat și un viitor ce poate fi frumos“, ne-a declarat primarul Gheorghe Românu.

„Este o nouă dovadă că Guvernul PNL răspunde cu promptitudine la solicitările comunităților locale, turismul fiind o șansă reală pentru reconversia forței de muncă din Banatul de Munte, Anina beneficiind de oportunități turistice de excepție“, a precizat și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a susținut proiectul pentru Anina în ședința Executivului.

Nu demult, Guvernul României a aprobat statutul de stațiune turistică de interes național pentru Muntele Mic, tot în ideea că fondurile pentru investiții vor fi accesate mai ușor.

JCS-N.C