Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acesta se află sub control judiciar şi este trimis în judecată pentru furt calificat, fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic!

Din rechizitoriul întocmit de prim-procurorul Laura Iancu reiese cum s-a derulat furtul din luna iulie a acestui an, furt despre care JCS și CAON au scris la vremea respectivă. Mai exact, „Inculpatul RCM, în calitate de analist programator în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în data de 17.07.2020 a pătruns prin efracţie prin forţarea sistemului de închidere tip yală al uşii de acces, în incinta Biroului Contabilitate situat la parterul Spitalului Judeţean Reşiţa, de unde a sustras suma de 32.703 lei. Prejudiciul a fost recuperat“.

Mai mult, potrivit aceluiaşi rechizitoriu, inculpatul s-a logat, în 20 iulie, la unitatea hard a sistemului de supraveghere video din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în mod nejustificat, închizând sistemul de supraveghere video prin ştergere. De asemenea, inculpatul s-a logat pe DVD-ul sistemului de supraveghere video, folosind userul şi parola sistemului predefinită.

Rechizitoriul a fost înaintat, împreună cu dosarul cauzei, Tribunalului Caraș-Severin, spre competentă soluționare.

JCS-N.C.