An bun pentru atletii studenti - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În anul 2011, sportivii de la C.S. Universitatea Reşiţa au cucerit un număr de 24 de medalii.Secţia de atletism a Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa a fost în prim-plan, din punct de vedere al rezultatelor obţinute de sportivi. Nu mai puţin de 24 de medalii au adunat atleţii de la CSU în anul 2011, atât în competiţiile naţionale, cât şi în cele internaţionale. Au fost obţinute patru titluri naţionale de seniori, prin Claudia Ştef (la 20 km marş), Alexandru Ghinea (3.000 m obstacole) şi Marius Cocioran (în probele de 20 şi 50 km marş).

La Campionatul Naţional de aruncări lungi, Giani Tobias a ocupat locul al treilea la aruncarea suliţei, categoria tineret. Campionatul Naţional de marş pe timpul iernii, desfăşurat din nou la Reşiţa, a adus alte medalii pentru atleţii reşiţeni. Claudia Ştef a devenit campioană naţională în proba de 20 km marş, iar echipa de senioare a CS Universitatea Reşiţa a intrat în posesia medaliilor de argint. La tineret, Georgiana Enache a ocupat locul al treilea. Şi băieţii au urcat pe podium.

Astfel, Dragoş Berendei a obţinut medalia de bronz, la fel ca şi echipa de tineret. Participarea la CN de 20 km marş a însemnat cucerirea altor trei medalii: aur prin Marius Cocioran (seniori) şi echipa de seniori a CSU, şi argint prin Robert Laţcu (juniori I). Atleţii reşiţeni au fost la înălţime şi la Campionatul Naţional de 50 km marş, unde au cucerit trei medalii, prin Marius Cocioran (aur la seniori) şi Dragoş Berendei (aur la tineret şi argint la seniori). O competiţie de unde reşiţenii s-au întors cu rezultate bune a fost şi Campionatul Naţional Universitar. Aici, atleţii CS Universitatea Reşiţa au urcat de cinci ori pe podiumul de premiere: Marius Cocioran (aur la 10 km marş), Doru Ursu (argint la 10 km marş), Georgiana Enache (argint la 5 km marş), Iosefina Purda (argint la aruncarea discului) şi Giani Ianoşi (bronz la aruncarea suliţei).

Atleţii de la CS Universitatea Reşiţa s-au remarcat şi pe plan internaţional. O medalie valoroasă a cucerit Alexandru Ghinea, bronz la Campionatele Europene de Tineret de la Ostrava (Cehia), în proba sa preferată, 3.000 m obstacole. Alexa Ghinea are şi o medalie de argint la Campionatul Balcanic, competiţie în care Claudia Ştef a cucerit aurul la 20 km marş. De asemenea are şi o participare la Campionatul Mondial de la Daegu (Coreea de Sud), cu o clasare pe locul 27. Tot ea este, deocamdată, singura sportivă legitimată la un club din Caraş-Severin, calificată la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Se cuvine să amintim şi antrenorii care se ocupă de pregătirea acestor sportivi: Iosif Măzăran, Octavian Măzăran, Horia Ştef, Andrei Tudor, Octavian Bârsanu.