Caraş-Severin, Romania


REŞIŢA – Este bilanţul a doar trei zile de acţiuni la care au participat oamenii legii din județ.

Poliţiştii rutieri cărăşeni au desfăşurat acţiuni timp de trei zile, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a consumului de alcool. În cadrul acestor activităţi au fost constatate şapte infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constând în conducere fără permis, de autovehicule neînmatriculate sau având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată au fost aplicate şi 382 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 284 pentru depăşirea limitei legale de viteză, două pentru consum de alcool, trei pentru depăşiri neregulamentare şi 93 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la aproximativ 73.220 lei.

De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost retrase opt certificate de înmatriculare şi reţinute şase permise de conducere, trei pentru depăşiri neregulamentare, două pentru consum de alcool şi unul pentru depăşirea limitei legale de viteză.

FR