Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Chiar dacă weekendul ar trebui să aducă relaxare inclusiv la volanul autoturismului, se pare că excesul de viteză continuă să fie maladia tipică a finalului de săptămână.

O demonstrează polițiștii rutieri care ne spun că vineri, 24 noiembrie, în opt ore de acțiune, doar pe DN6, conducătorilor auto le-au fost aplicate 164 de sancțiuni, cele mai multe (109) pentru exces de viteză, iar zece pentru depășiri neregulamentare, aceștia din urmă fiind lăsați și fără permisul de conducere. Totul după ce oamenii legii au amplasat șapte radare în sistem „cascadă“ pe DN6, vineri, între orele 12.00 și 20.00. Tot atunci, a fost retras și un certificat de înmatriculare.

Chiar dacă acțiunile prezentate au fost derulate vineri, atenție: „Pe parcursul weekendului, polițiștii intensifică acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului, conducând cu viteză excesivă. Poliţiştii vor utiliza autospecialele inscripţionate sau neinscripţionate, dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare. Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România“, ne informează IPJ.