Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Încălcarea prevederilor legale în acest domeniu se află pe primul loc în cadrul contravenţiilor aplicate de Poliţia locală.

Indicatorii de performanţă pe primele şase luni ale anului în curs ale Direcţiei Poliţie Locală a municipiului de pe Bârzava arată că agenţii au participat la 179 de acţiuni în care au fost asigurate măsuri preventive de ordine publică, cu ocazia diferitelor evenimente. Numărul autovehiculelor ridicate (abandonate sau fără stăpân) de pe domeniul public al municipiului se ridică la 12, dintre care una a fost preluată de către Serviciul de întreţinere a domeniului public şi celelalte au fost luate de către proprietari în urma somaţiilor emise în acest scop.

„Acţiunile Biroului de inspecţie şi control s-au materializat în 256 de verificări punctuale – activităţi specifice protecţiei mediului, evidenţa persoanei şi inspecţie comercială. Acestea s-au soldat cu 239 de citaţii emise şi comunicate, fiind executate şi 12 mandate de aducere emise de instanţele de judecată. Au fost aplicate 859 de contravenţii pe întreg semestrul, 297 de persoane avertizate, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 255.665 lei. Pe primul loc, ca număr al contravenţiilor se regăseşte sancţionarea încălcării normelor de convieţuire socială urmată de încălcări ale normelor rutiere şi de cele ce ţin de comerţ. Din punct de vedere statistic al faptelor constatate nu se regăsesc diferenţe mari faţă de perioadele anterioare“, ne-a declarat Alexandru Ciati, şeful Poliţiei Locale reşiţene.

Au fost trimise spre executare silită în primul semestru, 484 de procese verbale de constatare a contravenţiei, dintre care, spre Serviciul impozite şi taxe din cadrul Consiliului local Reşiţa – 353. Sunt deja două cazuri în care s-a solicitat instanţei de judecată transformarea amenzilor neplătite în muncă în folosul comunităţii.

Flavius Rotariu