Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Sunt doar câteva dintre noile măsuri prinse în pachetul adoptat de Guvern, despre care ne vorbește deputatul cărășean Dumitru Rujan. Liberalul a explicat unele dintre măsurile sociale și economice lansate în noul pachet Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde de euro!

Cap de listă este „amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă“, a precizat deputatul liberal.

Oficialul a vorbit și despre „acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public, și acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022“.

Nu trebuie uitat faptul că, potrivit deputatului Rujan, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, prin „diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială; suspendarea angajărilor la stat; creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei; accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției“.

JCS-A.M.