Caraş-Severin, Romania

ANINA – Asta a spus primarul Aninei, Gheorghe Românu, despre suma de bani primită de la Guvern la ultima rectificare bugetară.

Administraţia locală a primit de la Guvern 67.000 de lei. „Cam cât o comună, deşi noi figurăm ca oraş. Dar sunt buni şi aceştia, am mai achitat ce era de achitat. Oricum, până la sfârşitul anului avem asigurate sumele necesare pentru funcţionare, pentru plata salariilor. Noi nu am majorat salariile foarte mult“, ne-a spus primarul Gheorghe Românu.

Edilul oraşului speră să poată să ducă la bun sfârşit şi proiectele avute în derulare: „Suntem prinşi în proiectele ce le avem prin PNDL, avem străzi de asfaltat, avem pe POCU de reabilitat un bloc. Se fac acum lucrări de reabilitare la şcoala din Celnic, copiii de acolo învaţă la celelalte şcoli din oraş. Trebuie să ne descurcăm că dacă tot ne plângem nu rezolvăm nimic“.

Cât despre Muzeul Mineritului, primarul Gheorghe Românu spune că după doi ani de făcut hârtii, lucrurile intră în linie dreaptă. „Partea scrisă a proiectului a durat mai bine de doi ani. Abia acum am reuşit să obţinem avizul pentru scoaterea la licitaţie a lucrărilor şi să găsim constructorul. Sper să îl găsim cât mai repede“, a precizat primarul Aninei.

Cum cărbune nu se mai scoate de acolo, turismul și agroturismul ar putea deveni o sursă viabilă de venit în zonă şi o nouă direcţie de dezvoltare. Proiectul are o valoare de 15.193.231 de lei, cu o contribuţie financiară a administraţiei locale de 2%.

Nina Curiţa