Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Veştile bune la capitolul apă şi canalizare continuă, urmând să întregească treptat marele program de 186 de milioane de euro, pentru reţelele din mai multe zone ale judeţului!

În august, operatorul judeţean de apă AquaCaraş parafa o nouă înţelegere pentru CL 9 (Contractul de lucrări 9), pentru Reşiţa. Contractul iniţial, semnat în 2014, la o valoare de 55,5 milioane de lei, a fost reziliat, fiind semnat acum pentru o nouă valoare, de 35,7 milioane de lei, fără TVA, câştigătorii apucându-se de treabă.
Iar acum, tot pentru Reşiţa, a fost scos la licitaţie CL 5, cu o valoare de 62.615.428 de lei.

„Licitaţia este pe 1 noiembrie, a precizat directorul AquaCaraş, Gheorghe Filipescu. Am început să punem pe SICAP lucrările care fac trimitere la POIM 2 (Programul Operațional Infrastructură Mare 2 – n.r.), cel de 186 de milioane de euro. Mai este încă unul la Teregova. Încet-încet, în luna octombrie cred că le vom pune pe toate“. Cele 186 de milioane de euro sunt pentru contracte de lucrări în mai multe zone din judeţ.

Dar ce prevede noul CL5 pentru Reșița? Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție a apei și a rețelelor de canalizare în reședința de județ, lucrări generale de construcţii de conducte. Durata de execuție și punere în funcțiune a lucrărilor este de 23 luni. Perioada de garanție este de 36 luni. Valoarea estimată a contractului include sume provizionate în valoare totală de 48.357 lei, pentru alimentare cu energie electrică şi nu include sumele reprezentând cheltuieli diverse și neprevăzute. Ca lucrări, vor fi extinse reţelele de distribuţie a apei cu conducte pe o lungime de 1.688 de metri, urmând să fie reabilitate pe o lungime de 16.799 de metri, plus branşamente. În plus, vom avea trei noi staţii de pompare a apei potabile.

Pe partea de reţele de canalizare, acestea se vor extinde cu 4.614 metri, vor fi reabilitate pe o lungime de 24.361 de metri, tot plus racorduri. Contractul include: lucrări de construcție; furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice; testare și punere în funcțiune; remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție. Durata de execuție și punere în funcțiune a lucrărilor este 23 de luni. Iar perioada de garanție este de 36 luni.

JCS-A.M.