Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Competiția internațională „Trofeul Alina Vuc”, aflată la prima ediție, a reunit în Sala Polivalentă din Reșița mici luptătoare de la cluburile din România, precum și din alte cinci țări: Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia și Ucraina!

Competiția ce poartă numele celei mai titrate luptătoare a României, reșițeanca Alina Vuc, a fost organizată la inițiativa Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin și a autorităților locale. La finalul concursului, delegația de la Reșița a reușit să câștige un număr de 17 medalii prin: Gogîltan Eva (aur), Dință Andrada (aur), Franț Natalia (aur), Drăgan Elvira (aur), Gogîltan Aurora (aur), Dință Izabela (argint), Banac Zorița (argint), Spătaru Andreea (argint), Silvaș Maria (argint), Domilescu Mihaela (argint), Silvaș Giulia (bronz), Golea Iasmina (bronz), Benzar Andreea (bronz), Lozici Stana (bronz), Mihart Iulia (bronz), Spătaru Sonia (bronz) și Benzar Larisa (bronz).

„A fost un sentiment foarte plăcut pentru mine, deoarece Reșița este locul unde am crescut. Mă întorc de fiecare dată cu drag, mai ales atunci când sunt evenimente de acest gen. A fost o onoare pentru mine această competiție și este foarte plăcut sentimentul atunci când știi că ești apreciat. Am văzut că au venit foarte multe mici luptătoare, chiar și de peste hotare și sper ca de la an la an această competiție să devină din ce în ce mai puternică.”, a declarat reșițeanca Alina Vuc.

„Pot să spun că nu m-am gândit singur când am organizat această competiție, ci împreună cu Florin Dință și cu ceilalți colegi ai mei, și mă refer aici la Andrei Franț și Mihai Turculeanu. Ne-am gândit că Alina Vuc merită recunoștință din partea noastră și ne bucurăm cu nu a uitat de unde a plecat. Alina Vuc ne-a bucurat întotdeauna la competițiile oficiale la care a participat și a cucerit medalii dintre cele mai strălucitoare. A fost cel mai bun ambasator al școlii de lupte reșițene, dar și al României în acest sport. Cred că avem o datorie morală față de Alina să-i organizăm un turneu în fiecare an. Ne bucurăm că la acest turneu au participat aproximativ 250 de sportive din mai multe țări.”, a spus antrenorul emerit Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței.

Antrenorul Florin Dință a adăugat: „Am fost foarte mulțumiți de faptul că au venit foarte multe sportive și pot spune că această competiție a fost o premieră în România. A fost o competiție de lupte doar pentru fete și am reușit să aducem câteva sute de sportive atât din România, cât și din străinătate. În jur de 35 de sportive au făcut parte doar din delegația de la Reșița, de la CSM și CSȘ Reșița, la toate categoriile de vârstă. Au participat sportive și de la Fârliug și Brebu. Nivelul tehnic al competiției a fost foarte bun, deoarece majoritatea sportivelor medaliate la campionatele naționale au participat la această competiție. Am ținut să organizăm acest concurs pentru Alina, deoarece ea este încă sportivă!”

JCS-Ștefan Moraru