Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Anul 2019 a fost unul bun pentru Alina Vuc, luptătoarea reșițeană câștigând a doua medalie de argint la Campionatele Mondiale. Acum ea se gândește doar la Jocurile Olimpice.

„Anul 2019 l-aș considera unul bun. Chiar dacă am avut parte și de probleme, a trebuit să mă operez la genunchiul drept, cel mai important e că am adus o nouă medalie la Campionatele Mondiale și am obținut deja calificarea la Jocurile Olimpice”, a spus Alina Vuc.

Operația suferită în luna februarie a anului trecut, la ligamentul încrucișat anterior al genunchiului drept, a făcut-o să rateze participarea la Europenele găzduite de București. „E unul dintre cele mai mari regrete. Îmi doream enorm să lupt acasă, în fața propriilor suporteri. România a organizat un turneu de o asemenea anvergură după 40 de ani și motivația era mare. Am trecut greu peste dezamăgirea de a fi în sală, dar să nu pot urca pe saltea. A trecut însă. Sunt foarte mândră că am obținut această medalie și că m-am calificat la turneul olimpic. Am trecut de stresul turneelor. Acum am o liniște sufletească și mentală, mă pot pregăti în liniște pentru ceea ce îmi doresc”, a încheiat Alina Vuc.

Cinci medalii are în palmares Alina Vuc la competițiile importante: două de argint la Mondiale (2017, 2019) și trei la Europene, două de argint (2016, 2018) și una de bronz (2017).

De luni, 6 ianuarie, Alina se află în cantonament cu lotul național la Izvorani, sub coordonarea lui Nikolay Stoyanov. În data de 17 ianuarie va lua parte la primul turneu la Roma, care contează pentru un loc în clasamentul mondial la categoria 50 de kg, Alina Vuc fiind în prezent numărul 2 în lume.

JCS-Ștefan Moraru