Alex Ghinea, vicecampion balcanic - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Concursul internațional s-a desfășurat pe Stadionul „Nicolae Dobrin“, din municipiul Pitești.

Participarea la Campionatul Balcanic de Atletism i-a adus lui Alexandru Ghinea, de la CS Universitatea Reșița, o binemeritată medalie de argint. După ce a cucerit titlul național la 3.000 m obstacole, atletul de la CSU Reșița a participat o săptămână mai târziu, în aceeași probă, la Campionatul Balcanic, desfășurat tot pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin“ din Pitești. Pe lângă clasicele obstacole de pe pistă, atleții au avut și unul natural, mai exact vremea nefavorabilă la ora desfășurării probei. Ploaia și vântul puternic au afectat rezultatele sportivilor, timpii scoși fiind evident ceva mai slabi decât cei înregistrați la o cursă desfășurată pe vreme bună. Dacă la Naționale Alexandru Ghinea trecea primul linia de sosire, cu timpul de 8:47.51, acum timpul reprezentantului României a fost de 8:58.08, cu care a devenit vicecampion balcanic. A fost depășit în ultimul tur de puternicul atlet bulgar Mitko Tsenov, care a trecut linia de sosire cu șase secunde înaintea lui Alexandru Ghinea. Medalia de bronz în proba de 3.000 m obstacole i-a revenit atletului Nicolai Gorbusco, din Republica Moldova.

Este un rezultat bun pentru atletul clubului nostru, a spus Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița. Iată că după evoluția bună de la Campionatul Național, unde a câștigat medalia de aur, a venit și acest argint la Balcaniadă.“

La Campionatul Balcanic de Atletism de zilele trecute a participat și ambițioasa Liliana Danci, sportivă formată la școala de atletism din Caransebeș și legitimată în prezent la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Prezența la competiția balcanică nu era unul dintre obiectivele Lilianei Danci pentru acest an, după cum spunea și antrenorul emerit Cristian Dragomir, cel care a descoperit-o pe atleta din Cornuțel. Dar, remarcându-se la Campionatul Național de Seniori de la Pitești, cu cele două medalii, argint la 5.000 metri și bronz la 10.000 metri, a fost selecționată în lotul României pentru Campionatul Balcanic. Participarea în proba de 5.000 metri i-a adus locul 9, însă nu este un motiv de îngrijorare, pentru că Liliana Danci are cu totul alte obiective în plan sportiv în acest an. De prisos să spunem că este campioană națională la maraton și semimaraton, iar în toamna acestui an intenționează să-și apere titlurile. pe 20 septembrie va participa la Campionatul Național de semimaraton, la Cluj-Napoca, iar în octombrie va concura la Campionatul Național de maraton, de la Oradea.

Marian Cărăvan