Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 140.000 de lei, necesară pentru cumpărarea unei noi staţii de osmoză inversă. Astfel, va fi înlocuit vechiul aparat care s-a defectat după ce a funcţionat aproape 25 de ani…

De departe, cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, de zilele trecute, au vizat folosirea unei părţi din excedentul bugetar judeţean pentru o necesitate stringentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Iniţiatorul proiectului, preşedintele Silviu Hurduzeu, a precizat: „Aici este vorba despre o solicitare pe care ne-a făcut-o Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru achiziţionarea unei staţii de osmoză inversă pentru Compartimentul de Hemodializă. Cel care era în dotarea spitalului era foarte vechi şi s-a defectat“.

Prezent în sală, Waldemar Murgu, managerul SJU Reşiţa, a precizat că aparatul avea deja 24 de ani şi opt luni. „Ca urmare a acestei situaţii, că s-a defectat şi, sigur, reparaţia unui astfel de aparat care avea peste 20 de ani de vechime nu mai era utilă, am acceptat achiziţia unei noi staţii de osmoză inversă. Este vorba despre 140.000 de lei, banii sunt prevăzuţi din excedentul pe care îl avem. Şi acest proiect de hotărâre, ca şi următoarele trei, se referă la acest lucru, achiziţia pentru Spitalul Judeţean“.

Iniţiativele legate de aparat au trecut cu brio, astfel că lucrurile vor reveni la normal la Hemodializă.