Caraş-Severin, RomaniaCARAȘ-SEVERIN – În ședința Consiliului Județean din 27 noiembrie, printre cele 45 de proiecte ce vor fi supuse la vot, se află și noua organigramă, iar președintele Romeo Dunca crede că proiectul va genera discuții!

Potrivit președintelui Romeo Dunca, organigrama, de la 196 de angajați în corpul administrativ și 46 la Direcția de Drumuri Județene, se modifică în 155 + 11 la Salvamont + 26 la DDJ. În total, 192 față de 242.

„Dar! Între cei 26 de la DDJ și în locul celor 33 de la birou și 2 șoferi pe mașina mică vor rămâne doar 9 la birou și apar 17 poziții noi, neocupate în prezent, de conducători auto și servanți. Am creat aceste locuri pentru ca în viitor să achiziționăm câteva utilaje. Folosindu-ne de ele, chiar ne vom ocupa de întreținerea și reparația drumurilor in județ. În acest fel vom economisi enorm, timp și bani, și nu vom merge pentru fiecare petic de asfalt sau margine de drum de cosit să facem licitații. Plata întregii regii de funcționare se va acoperi ușor doar din lucrările de deszăpezire care vor fi făcute tot de această direcție și care pe trei ani se ridică la 16 milioane de lei. Fără TVA și fără Muntele Mic, unde licitația de 1.500.000 de lei a fost contestată în instanță. La Fonduri europene și guvernamentale apar 10 poziții noi. La acestea se se vor adăuga încă 6, care așadar în prezent nu există, deci nu sunt ocupate. Efectiv, după aprobarea organigramei, făcând o comparație cu ce există astăzi, vor fi în sistem cu 50 de angajați mai puțini. Cu mențiunea că în totalul de 192 sunt incluși și cei 17+6+10. Adică 33 de persoane ce vor aduce un plus la activitatea existent“, susține Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean adaugă că economia de bani la salarii dacă angajații fac performanță este o mare prostie. „În cazul nostru nu poate fi vorba de așa ceva, deoarece acest județ, ajuns bătaie de joc a celor care azi vor în Camera Deputaților sau Senat și aparțin partidelor care au avut putere la CJ, a fost permanent la coada oricărui clasament. Din această cauză, economia făcută cu disponibilizarea e binevenită. Nu e mare lucru, deoarece succesul vine din creșterea veniturilor, nu neapărat din realizarea de economii, dar reprezinta totuși ceva. 100.000 de euro lunar înseamnă câțiva kilometri de drum degradat care poate fi reparat în bune condiții. Sau, mai important, cu 1.200.000 euro anual, mai multe sume direcționate pentru realizarea de studii de fezabilitate pentru proiecte europene. Este doar primul pas. Asistența socială, Protecția copilului sau alte servicii vor urma analizei și vântul de schimbare pentru cei fără rost va bate și acolo“, a mai spus șeful județului.

Și la AquaCaraș, situația va fi supusă unei analize amănunțite. Deocamdată, acolo sunt în preaviz 14 șefi.

JCS-Nina Curița

3 Comments

  1. Chiar nu intereseaza pe nimeni ce face boierul Dunca pe mosia lui ! Si oricum, face ce vrea ,nu asculta de nimeni, asa se conduce SRL-UL propriu CJ !

  2. Urmarea politicii de imprumut Catu, salariile bugetarilor va fi diminuat imediat dupa ce Romania va primi ratingul economic de tara.In aceasta idee, eu spun sa fie pastrati deocamdata toti oamenii si pusi la lucru sa inventarieze sa se cunoasca resursa.

  3. Johann Nicolescu Reply

    Sa vedem daca consilierii judeteni se vor transforma in „masina de vot” si vor vota aceasta organigrama distrugatoare. Alin Nica, presedintele CJ Timis, a ales cea mai buna metoda, de a da de lucru fiecarui angajat al CJ Timis, iar in cazul in care angajatul nu se achita de obligatiile de serviciu, de abia atunci va lua o decizie referitoare la acel angajat. Consilierii judeteni au o imensa raspundere in decizia pe care o vor lua fata de angajatii CJCS, DDJ si celelalte institutii ale CJCS, pentru ca consilierii judeteni trebuie sa inteleaga ca nu toti salariatii CJCS au o firma, in spate, care sa le asigure traiul de zi cu zi, sa le plateasca ratele si facturile, nu au case de vacanta prin muntii Banatului, nici 2-3 case prin tara si nu au in parcare un helicopter sa survoleze judetul CS. Sa distrugi e usor, sa construiesti e foarte greu dar, e bine si frumos.

Adaugă comentariu