„AlerGând la Pădure” a reunit la start participanți de toate vârstele - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚAA VII-a ediție a concursului AlerGând la Pădure a avut loc în Reșița, pe 31 octombrie, iar tematica generală a fost mediul, cu accent pe reciclare. Probele de concurs au fost de 5, 10 și 21 de km (semimaraton)!

La masculin, per total, pe primele locuri în proba de 5 km cros s-au clasat în această ordine Cristian Muntean, Fabian Dumbravă și Dragoș Lacrămă. La feminin, primele au fost Brigitte Radu, Dana Manta și Maia Moț. La categoria 16-19 ani prima a fost Arijana Bălean, la categoria 20-39 de ani pe primele locuri s-au clasat Astrid Evelyn Lovasz și Andreea Turcas, iar la categoria 40-59 de ani învingătoare a fost Viorica Gârtoi. La masculin, la categoria 20-39 de ani, primii au fost Alex Raita, Casian Niculiță și Daniel Caimac. La categoria 40-59 de ani pe podium au urcat Herbert Weinfurter, Dan Bledea și Cristi Crăciun.

În proba de 10 km, cei care au reușit să parcurgă această distanță în cel mai scurt timp au fost: Valentin Popa, Ionuț Măran și Cosmin Isvoranu la masculin, iar la feminin primele au fost Otilia Moț, Maria Mirela Popescu și Elena Narcisa Viorel. Apoi, la categoria 20-39 de ani, la feminin, pe podium au urcat Cristina Bledea, Andreea Maria Constantinovici și Elena Loghin. La categoria 40-59 de ani clasamentul a arătat astfel: Nadina Vișan, Eugenia Anderca și Mirela Colojoară, iar la categoria +60 de ani prima a fost Florentina Țandără.

La masculin, la categoria 16-19 ani, primii au fost Mario Fabian Mara și Bogdan Mara. La categoria 20-39 de ani, cei mai buni au fost Răzvan Farkaș, Alexandru Laurențiu Datcu și Flavius Sîrbu. La categoria 40-59 de ani, primii au fost Liviu Chelciov, Cristian Muntean și Lucian Opruța. La +60 de ani primii trei au fost Florin Botoș, Mihai Lisetschi și Hugo Kraub.

În cea mai solicitantă probă, cea de 21 de km, cei care au obținut cei mai buni timpi au fost Gheorghe Codrea, Erik Oehmichen și Marian Vlad la masculin, iar la feminin primele au fost Florina Gherman, Yasmina Claudia Tămășila și Alina Preda. La categoria 20-39 de ani, primele au fost Ada Cameniță, Claudia Meici și Brigitte Magori. La categoria 40-59 de ani, pe podium s-au clasat Florina Dogaru, Irina Hulpoi și Linda Motoiu. La masculin, la categoria 16-19 ani, Rareș Simionescu a fost primul, iar la categoria 20-39 de ani au terminat cursa pe primele locuri Lucian Dumitriu, Andrei Mijaiche și Raul Pup. La categoria 40-59 de ani, pe podium au urcat Werner Wasicsek, Sabin Lungoci și Vasile Goșa. La categoria +60, Marian Coroiu a terminat semimaratonul în 2 ore, 58 de minute și 55 de secunde.

„AlerGând la Pădure rămâne un eveniment sportiv cu strângere de fonduri din comunitatea locală, dar am vrut ca prin ediția de anul acesta să atragem atenția asupra impactului pe care fiecare dintre noi îl avem asupra mediului și asupra lucrurilor mărunte pe care le putem face pentru ca acest impact să fie unul pozitiv. Proiectele selectate în 2021 vor fi axate pe educația ecologică și de protecție a mediului”, a fost mesajul organizatorilor.

În ultimele trei ediții, „AlerGând la Pădure” a reușit să mobilizeze la startul competiției peste 830 de participanți care au contribuit cu 55.630 RON la fondul necesar pentru înființarea Fundației Comunitare Banatul Montan și la realizarea a trei proiecte în comunitate.

JCS-Ștefan Moraru