Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 25 noiembrie, cu scorul de 3-1, partida cu CSM Alexandria, din etapa a XIV-a a Ligii 2! 

Formația din Valea Domanului a avut cel mai bun început de meci din actualul sezon, iar în minutul 7 tabela arăta deja 2-0 pentru rosso-neri, grație reușitelor lui Sergiu Rimovecz și Andrei Lascu. Totuși, la pauză s-a intrat cu 2-1, după ce, în minutul 42, Petre Simon a redus din diferență pentru echipa oaspete. În repriza a doua, mai exact în minutul 72, mingea a fost recentrată în careul Reșiței, Vladimir Georgescu a încercat o foarfecă, dar l-a lovit în față pe Erico da Silva și a fost eliminat direct de arbitru. Meciul a devenit astfel ușor pentru Reșița, care a mai reușit să înscrie prin tânărul Gabriel Gomboș în minutul 77. După acest meci, Reșița a ajuns la al treilea succes la rând și mai are de disputat un singur meci în acest an, cu Șelimbăr. În acest moment, formația reșițeană a acumulat 19 puncte, a scăpat de emoțiile retrogradării și va termina anul 2023 pe o poziție liniștitoare la mijlocul clasamentului.

„Jucătorii, prin această victorie, mi-au făcut o bucurie mare de ziua mea. Oamenii au așteptat să legăm a treia victorie consecutivă și mă bucur că am reușit să facem acest lucru. A fost o presiune suplimentară pe noi, deoarece am plecat ca favoriți în acest meci. Nu am intrat relaxați, am început meciul foarte bine și am marcat două goluri foarte repede. Apoi, am luat acel gol în finalul primei reprize care ne-a zdruncinat puțin. La pauză am avut o discuție și le-am transmis la jucători că scorul este 0-0 și nu 2-1 în favoarea noastră. Este bine că am reușit să marcăm și al treilea gol, deoarece meciul a fost unul dificil și s-a jucat direct. Am reușit să profităm de momentele bune ale noastre și de relaxarea în unele momente a adversarilor. Așa am reușit să luăm toate cele trei puncte și să legăm a treia victorie. Știu ce jucători antrenez, știu cât de mult muncesc și mă așteptam să câștigăm. Suntem pe un drum bun și avem senzația că suntem o echipă matură. Trebuie să continuăm acest parcurs pozitiv și cu un rezultat bun cu Șelimbăr. Vom vedea în acest ultim meci la ce nivel suntem, deoarece vom juca cu o echipă care se luptă pentru primul loc.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Erico da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău, Fota (Chera 78′) – Lascu, Al. Negru (Andr. Burlacu 78′) – Cip. Rus (Ndiaye 62′). Rezerve: Ct. Căpățână – Cega, Al. Sabău, Fr. Cristea, Bărboianu, Laur. Maxim.

CSM Alexandria: Balauru – Iakabfi, Vl. Georgescu, Perju, Nedelea – Gîdea, Mih. Stancu (cpt.), Jerdea, Împungerouă – Dodoi (Ed. Sîrbu 73′), P. Simon. Rezerve: Achiriloaiei – Stavrositu, C. Neagu, G. Crețu, A. Neaga, Al. Mogoș, Finica, Lupoaica.

Partida dintre Șelimbăr și CSM Reșița, din etapa a XV-a, va avea loc joi, 30 noiembrie, la Sibiu.

JCS-Ștefan Moraru