Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Închisă după ce ani de zile a aprovizionat cu pâine întreg Caransebeșul și satele din jur, fabrica de lângă centura de ocolire a municipiului ar putea reveni din nou la viață!

După ce a cumpărat fabrica de nutrețuri din fostul Agrobanat Caransebeș, Agroland a depus o ofertă și pentru fabrica de pâine construită de părintele Comtim, Florentin Cârpanu, în orașul natal. Pe lângă aceasta, timișorenii sunt interesați și de liniile de panificație, patiserie și distilerie, precum și de terenuri, stație de filtrare apă, rezervoare și depozit. Toate acestea sunt bunuri garantate unei firme, bunuri pe care lichidatorul judiciar al Agrobanat CDC Holding încearcă să le valorifice.

206 mii de euro este oferta celor de la Agroland, care va fi adusă în atenția creditorilor de către lichidatorul judiciar. De linia de panificație și cea de patiserie este interesată și o altă firmă, care a depus însă o ofertă de doar 12 mii de euro pentru cele două bunuri. Unii dintre creditori și-au dat deja acceptul pentru oferta Agroland, însă o decizie finală va fi luată săptămâna viitoare, de către Adunarea Generală a Creditorilor, care va avea loc la Timișoara.

Reamintim că Agroland a cumpărat în 2022, cu 1 milion de euro, și fabrica de nutrețuri care făcea parte din complexul Agrobanat Caransebeș, fabrică unde vrea să producă furaje bio.

JCS-R.M.