Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – O serie de lucrări edilitare vor demara în această primăvară în comună şi în satele aparţinătoare acesteia.

De îndată ce vremea o va permite, lucrările la reţeaua de canalizare şi staţia de epurare din satul Feneş, comuna Armeniş, se vor relua, în prezent acestea fiind realizate în proporţie de 85%. Deşi interesul constructorului este de a finaliza cât mai repede lucrarea, care a demarat încă de acum patru ani, fiind vorba despre un proiect derulat cu fonduri de la bugetul de stat, întârzierea nu miră pe nimeni. „Lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă banii ni s-ar fi alocat la timp. Practic, constructorul a lucrat în funcţie de banii primiţi. Sperăm ca anul 2013 să fie unul cu noroc pentru noi. Mai multe, deocamdată, nu vă pot spune, data încheierii lucrărilor depinde de ultima tranşă de bani, de 600 de mii de lei, pe care o mai avem de primit“, ne-a declarat primarul comunei Armeniş, Petru Vela, cel care până în vara anului trecut, când a şi câştigat alegerile locale, ocupa funcţia de viceprimar la Armeniş.

În perioada următoare edilul va semna avizul pentru începerea lucrărilor la sistemul de aducţiune a apei în satele Submarginea şi Sat Bătrân. Vorbim despre o investiţie de aproximativ două milioane de lei, sumă alocată din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu. În ceea ce priveşte planurile de viitor ale primarului, acesta ne-a vorbit despre regularizarea celor trei pâraie care străbat satul Feneş, şi care au dat bătăi de cap administraţiei locale, anul trecut în martie – aprilie, la inundaţii. Din aceste considerente preocuparea majoră a edilului este aceea de a atrage fonduri, europene sau guvernamentale, pentru investiţii de consolidare şi îndiguire. Nu în ultimul rând, la Armeniş, va începe, din această primăvară, amenajarea unor spaţii verzi, precum şi o serie de lucrări de reamenajare şi înfrumuseţare a centrului comunal.

„Licitaţia pentru acest proiect am avut-o înainte de sărbătorile de iarnă, dar fiind o lucrare de 600 de mii de lei, costuri pe care le suportăm din bugetul propriu, cu siguranţă lucrările nu vor fi încheiate prea curând. Vom lucra în funcţie de banii pe care-i vom avea“, a concluzionat Petru Vela.

Roxana Bălan Nafiru