Adrian Meleancă: Anul acesta avem doar concursuri naționale! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Gimnaștii care se pregătesc la Reșița vor participa în 2021 doar la competiții naționale!

Antrenorul coordonator Adrian Meleancă a precizat că principalul obiectiv în 2021 pentru elevii săi este învățarea de noi elemente și dificultatea exercițiilor să fie cât mai mare.

Am început pregătirile în data de 7 ianuarie cu un cantonament foarte bun la munte, la Cheile Grădiştei. În data de 14 ianuarie am venit la Reşiţa, iar pe 15 am intrat în sală. Suntem pe drumul cel bun, la o capacitate destul de bună. Sunt în pregătiri 16 juniori plus trei sportivi seniori, care au rămas cu noi aici. Suntem patru antrenori: Cornel Burduhosu, care se ocupă de cei trei seniori, Robert Bălan, Ermil Popescu şi cu mine. Noutăţile din lot sunt doi sportivi de la Dinamo Bucureşti şi doi gimnaşti de la CSȘ Reşiţa. Domnul Dan Grecu a plecat, pentru că este acum coordonatorul lotului naţional de la Bucureşti. Dânsul se va ocupa de gimnaştii seniori. Cei trei seniori de la noi sunt fraţii Burtanete şi Raul Şoica, ei fiind clasa a 12-a au rămas până în vară, să termine şcoala la Reşiţa. Putem spune că provocările gimnaştilor juniori pentru 2021 vizează învăţarea de noi elemente, iar dificultatea în exerciţii să fie cât mai mare. Anul acesta nu avem competiţii internaţionale, avem doar concursurile naţionale”, a declarat antrenorul Adrian Meleancă.

Am început antrenamentele după venirea din cantonamentul de la munte. Băieţii se prezintă bine, în ultimele două săptămâni se vede progres pe elementele pe care le repetă, lucru care ne bucură. S-a schimbat puţin structura de lucru în cadrul lotului, fiecare antrenor are o grupă de copii de care se ocupă tot timpul, pe toate cele şase aparate. Relaţia dintre antrenor şi sportivi este mult mai apropiată în acest fel, le cunoaştem mai bine şi defectele, şi calităţile, stând tot timpul cu ei la aparate. Mai avem cooptaţi în lot încă doi sportivi reşiţeni, pe Richard Drăgulescu şi pe Alexandru Puiu, care sunt un pic în urmă faţă de ceilalţi componenţi ai lotului, dar sperăm ca în următoarele 6-12 luni să progreseze astfel încât să ajungă la acelaşi nivel cu ceilalţi. Au mai venit doi sportivi foarte bine pregătiţi de la Dinamo, care sunt tot în grupa mea, şi per total este o grupă care prezintă perspective. Celelalte grupe, care sunt ceva mai mari, au şanse să meargă la Europene un pic mai repede decât sportivii pe care îi antrenez eu, ai mei fiind cei mai mici din lot. Faptul că nu mai avem competiţii internaţionale anul acesta ne avantajează, suntem într-un an de pregătire pentru Europenele de anul viitor”, a spus și antrenorul Robert Bălan.

JCS-Ștefan Moraru