Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – O investiție de 1,5 milioane de lei, din care 0,8 milioane din bani europeni, a conturat service-ul auto deschis în parcul industrial reșițean!

În contextul în care cei de la Agenția de Dezvoltare Regională Vest pregătesc apeluri noi de proiecte prin Programul Regional Vest, instituția a prezentat și un rezultat obținut prin Programul Operațional Regional, de către un service reșițean, o investiție europeană în mediul privat din regiune.

Romcret Servcom SRL a deschis un service auto nou pentru autovehicule până la 3,5 tone, în Reșița, cu ajutorul fondurilor europene. Aproape 1,5 milioane de lei au fost investiți în proiect, dintre care 880.000 de lei sunt bani europeni. Cu ajutorul acestora, firma a construit o clădire de peste 400 de metri pătrați, complet funcțională, în Parcul Industrial Valea Țerovei, pe care l-a dotat cu un set de echipamente noi. 5 noi locuri de muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă au fost create prin proiect, iar alte 8 locuri de muncă au fost menținute. Echipamentele achiziționate sunt noi, eficiente energetic, prin consum redus de curent electric. S-au montat sisteme de generare a energiei termice si electrice din surse regenerabile, iar deșeurile (de exemplu uleiul uzat de motor) sunt recuperate la sursă. Proiectul a fost implementat prin axa prioritară 2 –  Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii.“, au amintit cei de la ADR Vest.

JCS-A.M.