Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primăria Caransebeș încearcă să rezolve problema aglomerației de la ghișee prin introducerea unor aparate pentru plata taxelor, impozitelor sau altor dări. Investiția municipalității e prinsă deja în lista pe 2022, urmând ca în această primăvară aparatele să fie achiziționate!

„Ca o noutate, anul acesta o să achiziționăm pentru Serviciul de Taxe și Impozite trei aparate, roboței dintr-aceia, la care contribuabilii pot să vină și să-și plătească cu cardul, să nu mai stea la un ghișeu la rând. Încercăm să evităm partea neplăcută, de a sta la rând, mai ales cu pandemia asta nu putem să creăm aglomerație. Deci vor fi trei aparate, undeva în jur de 100 de mii de lei în total, aproximativ 30 și ceva de mii pe bucată. Din discuțiile avute cu domnul primar, s-a decis ca două să fie amplasate la Taxe și Impozite, pentru că acolo sunt obișnuiți contribuabilii. Cel mai probabil, al treilea va fi pus în primărie, pentru că și aici tranzitează destul de multă lume”, a precizat directorul economic al Primăriei Caransebeș, Marius Preda.

În prezent, impozitele, taxele sau amenzile se pot plăti ori la ghișeele Serviciului de Taxe și Impozite al Primăriei Caransebeș (fosta baie comunală de lângă mall), ori online, prin ghișeul.ro.

JCS-R.M.