Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Silviu Hurduzeu, şeful judeţului, a bătut palma cu Ioan Popa, şeful administrativului reşiţean, pentru o nouă iniţiativă care pune bazele unui adăpost cu spaţii de cazare pentru diferitele situaţii de urgenţă care ar putea apărea la nivel de municipiu!

Primarul Ioan Popa ne-a explicat: „Este vorba despre o solicitare pe care ne-a făcut-o Consiliul Judeţean de a ne atribui Căminul de persoane vârstnice de la Secu. Centrul de Persoane Vârstnice Reşiţa mai avea un apendice, acest Cămin de persoane vârstnice la Secu, care era gol, nu mai este utilizat, ei şi-au restrâns un pic activitatea. Şi având în vedere ce s-a întâmplat în pandemie cu necesarul de carantine, de locuinţe, de spaţii de cazare pentru medici sau alte situaţii care ar putea apărea – Doamne fereşte, se mai întâmplă să se incendieze ceva, cum a fost blocul din Govândari sau alte situaţii –, să ai un loc unde să poţi să cazezi pe o perioadă determinată anumite persoane. Am avut o discuţie cu Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi a fost de acord să ne atribuie această clădire. Şi în consecinţă le-am făcut solicitare în scris, sper să accepte şi consilierii judeţeni şi să ne-o transfere“.

Edilul a detaliat ce anume intenţionează administrativul municipal să facă din clădirea căminului de la Secu: „Vreau s-o punem la punct! Ei au investit ceva bani în ea, ştiu că s-au făcut ceva investiţii acolo, vrem s-o punem la punct şi s-o folosim pentru situaţii de criză în primul rând: medici care trebuie să stea, în cazuri cum a fost Covidul, nu cu familiile, şi să poată să fie în siguranţă, să meargă la lucru şi să stea într-o zonă; dacă sunt situaţii de calamităţi, incendii, inundaţii şi sunt afectate locuinţe – a fost cazul Doman de exemplu, în iarna asta, când a luat foc acoperişul unei case –, să putem să punem persoane acolo“.

JCS-Antoniu Mocanu