Caraş-Severin, Romania

GÎRNIC – Cascadele de pe râul Moldoviţa vor fi ecologizate sâmbătă, 2 aprilie, prin munca tinerilor din Padina Matei şi a voluntarilor din zonă. Conform primarului comunei Gîrnic, Nicolae Tismănariu, acţiunea este posibilă prin implicarea unui ONG din Moldova Nouă.

Primarul ne-a vorbit şi despre lucrările aflate în derulare în comună. Am aflat că Primăria lucrează pe cont propriu la întreţinerea drumurilor care fac legătura cu terenurile agricole. Astfel, Primăria execută, pe cont propriu, lucrări de întreţinere a două drumuri în lungime totală de 4 km. Suma investită se ridică la valoarea de 80.000 de lei, bani cu care se lucrează la rigole şi se fac pietruiri. O lucrare de amploare se derulează la Drumul Comunal Moldova Nouă-Padina Matei, în lungime de 10 km. Lucrările au început mai demult, până în prezent lucrându-se mai mult la rigole şi ziduri de prijin. „Investiţia totală se ridică la valoarea de 92.000 de lei şi se derulează cu fonduri de la Guvern. Sperăm ca, după Paşte, să înceapă asfaltarea”, ne-a declarat primarul Tismănariu. Până atunci, primarul estimează că vor fi gata lucrările la centrul de informare turistică din centrul de comună. Graţie unei investiţii derulată cu fonduri europene, o clădire veche a fost modernizată şi mansardată.

Primăria are în vedere şi alte obiective importante. Se aşteaptă startul viitoarei sesiuni pe PNDR întrucât două proiecte urmează fie depuse. „Avem în lucru un proiect care vizează modernizarea a 14 km de străzi la Padina Matei, în valoare de un milion de euro. De asemenea, lucrăm şi la un proiect, în valoare de 500.000 de euro, care prevede modernizarea căminelor culturale din Padina Matei şi Gîrnic”, a încheiat primarul comunei.