Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Polițiștii cărășeni i-au informat pe șoferi cu privire la riscurile producerii accidentelor de circulație! 

Având în vedere valorile ridicate de trafic din această perioadă, ocazionate și de sărbătoarea Crăciunului, polițiștii rutieri au desfășurat joi, 23 decembrie 2021, o acțiune cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii numărului de accidente rutiere.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au fost vizate, cu precădere, cauzele generatoare de accidente rutiere grave, precum: viteza excesivă, consumul de băuturi alcoolice sau oboseala la volan. Prin urmare, în dimineața zilei de joi, rolul polițiștilor nu a fost acela de a sancționa conducătorii auto, ci de a preveni producerea de accidente de circulație. Totodată, pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, polițiștii le-au oferit cafea și ceai cald, prezentându-le și recomandări utile pentru o călătorie în siguranță.

De asemenea, șoferilor le-a fost adus la cunoștință faptul că simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacție, a vederii, a performanței, dar și a vigilenței, în special acolo unde carosabilul este acoperit cu gheață, zăpadă sau polei. Printre recomandările polițiștilor, adresate conducătorilor auto, s-au regăsit următoarele: să se odihnească bine înainte de a porni la drum; să nu conducă dacă nu se simt bine sau nu sunt suficient de odihniți; să evite administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționează să plece la drum; să își etapizeze călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a se odihni; să mărească, în mers, distanța dintre vehicule, pentru un plus de siguranță; să evite depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere!”, transmite IPJ Caraș-Severin.

JCS-S.P.