Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar dacă majoritatea fotbaliștilor au plecat de la ACS Progresul Ezeriș, antrenorul Dorian Arbănaș va susține luni, 24 ianuarie, primul antrenament din 2022!

La echipă au mai rămas doar cinci jucători, dar formația cărășeană se află deja în discuții cu mai mulți fotbaliști. Pregătirea se va face la Reșița, iar Ezerișul are deja programate mai multe meciuri amicale.

„Pregătirea o vom începe pe data de 24 ianuarie și în acest moment suntem în mare căutare de jucători. Majoritatea fotbaliștilor pe care i-am avut în prima parte a sezonului și-au găsit echipe. Doar cinci jucători au mai rămas: Mărgan, Birăescu, Călin, Arjocan și Dumitru. Suntem în discuții cu alți băieți care vor să vină să joace în condițiile pe care le avem noi. Financiar nu stăm prea bine, dar încercăm să facem o echipă competitivă și ne propunem să rămânem în Liga 3. Vom vedea ce jucători vor veni la noi și sperăm că vor demonstra că merită să joace în Liga 3. Majoritatea fotbaliștilor care au plecat de la noi au plecat la mai bine și sper că cei care vor veni acum la club vor lua exemplul celor care au ajuns la echipe care se luptă pentru promovare. Înseamnă că am făcut lucruri bune până acum și mă bucur că unii jucători au ajuns la echipe cu pretenții. Pregătirea o vom face pe plan local, la Reșița, și suntem în negocieri pentru un teren. Vom vedea unde vom reuși să obținem un teren de antrenament pentru că ne dorim să ne pregătim în Reșița. Nu mai vrem să facem naveta până la Caransebeș și sper ca până la finalul pregătirii să ne antrenăm la Reșița. Cel mai probabil, meciurile oficiale le vom disputa la Caransebeș până la finalul campionatului. Important pentru noi este să trecem cu bine de returul campionatului, iar din vară sperăm să se facă un proiect mai serios, poate vom găsi și câțiva sponsori. Este păcat ca această echipă să dispară. Legat de meciuri amicale avem programate deja cinci jocuri: pe 29 ianuarie cu Corvinul Hunedoara în deplasare, pe 5 februarie cu CSM Lugoj, pe 12 februarie cu AS Boldur din Liga a V-a Timiș, pe 19 februarie cu Voința Lupac, pe 26 februarie cu Buziaș și pe 5 martie cu Oravița. Vom mai juca amicale cu Magica Caransebeș și CSȘ Caransebeș. Cred că în următoarele două sau trei săptămâni vom reuși să semnăm cu jucătorii cu care negociem și pe care-i avem în vedere. Lotul se va forma pe parcursul pregătirii, vom încerca să aducem jucători și tineri, dar și cu experiență din județ. În ziua de astăzi este ceva să joci și la Liga 3 și acest lucru poate fi o rampă de lansare pentru tinerii jucători”, a declarat Dorian Arbănaș, antrenorul Progresului Ezeriș.

Președintele Cristian Șodâncă ne-a declarat în această dimineață că alți trei jucători au anunțat că rămân la echipă. Este vorba de Barbu, Dragomir și Rotariu, nefiind exclus ca, în cazul în care nu reușesc transferuri la echipe cu condiții mai bune, să revină la Ezeriș și alți componenți ai echipei din turul campionatului.

JCS-Ștefan Moraru