Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Mundo Reșița s-a impus cu scorul de 4-0 în fața nou-promovatei FC Nera Bogodinț, în prima etapă a Ligii a IV-a Caraș-Severin! Echipa reșițeană a punctat prin Victor Lolea de două ori, Ionuț Tomoioagă și Cristian Chitucea!

„Am întâlnit în prima etapă o echipă venită din Liga a V-a, pe FC Nera Bogodinț. Am reușit să câștigăm cu 4-0 și este evident faptul că ne-a ajutat experiența acumulată în sezonul trecut. Copiii au mai crescut, ne antrenăm și sperăm ca aceștia să ajungă în eșaloanele superioare. Este foarte bine pentru moralul jucătorilor faptul că am câștigat în prima etapă și aș dori să precizez faptul că am făcut toate schimbările permise de regulament. În lot am avut doar cinci seniori, restul sunt juniori născuți în 2003 și mai mici. Mă bucur că munca noastră de un an de zile începe să dea roade. În campionatul trecut, în ultimele șase meciuri, copiii au avut patru rezultate pozitive, adică nu au pierdut. Ne ajută și faptul că primăria a luat decizia aceasta de a aduce copiii din judeţ. Noi încercăm să repopulăm Reșița și, de ce nu, să aducem și noi copii, să întărim fotbalul reșițean și să ajutăm CSM. Până la urmă, de asta suntem aici. Noi suntem datori să creștem acești copii și mă bucură rezultatul, faptul că până la urmă n-am luat gol și am marcat foarte multe.
Sunt bucuros pentru băieți, s-au dedicat, ne-am pregătit foarte bine, sper să o ținem tot pe linia asta. Acasă la noi, la Gloria, va fi foarte greu pentru orice echipă să câștige, fiindcă noi suntem pregătiţi și terenul este ceva mai mare. Pe foaie vom fi favoriţi de acum înainte. Obiectivul este clasarea în primele șase, având în vedere începutul bun de campionat. Ne-am mai întărit cu un senior și s-ar putea să mai vină încă unul. Sperăm că vom fi în partea superioară a clasamentului la finalul campionatului. Primul an a fost de cunoaștere a nivelului, de acomodare a copiilor cu competiția seniorilor, dar de acum înainte vom aborda fiecare meci la victorie”, a declarat Cristian Chitucea, antrenorul echipei Mundo. Pe 10 septembrie, echipa reșițeană va întâlni în deplasare Minerul Dognecea.

În prima etapă s-au mai disputat meciurile: CS Oțelu Roșu – FCS Bistra Glimboca 3-1, CS Narcisa Zervești – ACS Minerul Dognecea 3-3, CS Oravița – ACS Rapid Buchin 4-3, Slatina Timiș – Banatul Ocna de Fier 11-0, Magica Balta Caransebeș – Moldova Nouă 5-0. Foresta Armeniș a stat.

JCS-Ștefan Moraru