Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – De mai bine de un an de zile clubul ACS Mundo Reșița și-a deschis o filială și în comuna Măureni. Antrenorii Lucian Dobre și Cristian Chitucea efectuează zilnic antrenamente cu copiii din Măureni, iar primarul Brian Filimon se asigură că cei mici au parte de cele mai bune condiții de antrenament!

„Orice propunere de colaborare în domeniul sportului mă motivează şi mă bucură. Sunt încântat de colaborarea cu fostul mare fotbalist Lucian Dobre, pe care l-am urmărit şi l-am apreciat ca jucător. Este un om al fotbalului cărăşean, un sufletist care vrea să facă multe împreună cu echipa lui, iar Măureniul este deschis celor ce doresc să realizeze ceva pentru copiii din comuna noastră. La mine, Lucian Dobre are mereu uşa deschisă, îi ofer toate pârghiile legale, alături de sprijinul meu moral şi chiar financiar, ca să dezvoltăm ceva frumos la Măureni. Eu cred că avem talente fotbalistice aici şi vă reamintesc că talentele mari au pornit de la sat. Avem o comună cu mulţi tineri, iar dacă Luci va trudi şi va avea răbdare în continuare, eu zic că va reuși să scoată ceva bun din zona noastră. Eu încerc să le ofer condiţii cât mai bune şi îmi doresc o colaborare de lungă durată. De multe ori, lucrurile sunt frumoase doar la început, după care elanul se stinge. Eu vreau să nu renunţăm, am avut un an de probă, ca să spun aşa, am văzut cum lucrează Lucian Dobre şi echipa sa şi îmi place ceea ce văd. Sper să vină cât mai mulţi copii la fotbal, încerc să le deschid şi baza mare, terenul vechi, să îl întreţin şi să le creez vestiare acolo. Facem acum şi acest teren sintetic nou, totul pentru a încuraja mişcarea sportivă”, a spus Brian Filimon, primarul comunei Măureni.

De asemenea, Lucian Dobre a avut doar cuvinte de laudă la adresa primarului Brian Filimon și este bucuros că a găsit deschidere din partea autorităților: „Brian Filimon este un edil şi un om extraordinar, se vede că provine din mediul sportiv. Este total deschis la toate investiţiile pe care noi, împreună cu Primăria Măureni, le facem la stadionul <<Stelică Catrinar>>, unde ne desfăşurăm activitatea. Pentru că am auzit tot felul de speculaţii, ţin să precizez că terenul respectiv nu este al meu, nu câştig nimic, de câştigat câştigă doar comunitatea şi copiii de acolo. În momentul în care am venit la Măureni, pe acel teren nu se desfăşurau activităţi sportive. Brian a fost încântat de faptul că noi dorim să deschidem acolo o filială, ceea ce i-a dat şi prilejul să investească şi să ajute la îmbunătăţirea condiţiilor pentru micii fotbalişti. Noi, ACS Mundo, am investit la rândul nostru. Inspiraţi de clubul CSM Reşiţa, ne-am propus ca, împreună cu Primăria Măureni, să asigurăm irigarea gazonului cu ajutorul unei instalaţii computerizate. Am făcut deja proba, o vom instala subteran, dar abia la iarnă, pentru că deocamdată nu vrem să afectăm suprafaţa de joc. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că primarul Brian Filimon a fost şi este foarte receptiv la toate solicitările noastre şi îi mulţumim. Lucrăm cu copiii de acolo cam din martie anul trecut. Trei luni nu am putut face pregătirea din cauza stării de urgenţă, dar avem cam un an de colaborare, iar eu sunt încântat de progresul copiilor. Am pornit cu 35 de copii, acum avem în pregătire circa 25 de mici jucători, pentru că e vacanţă şi unii sunt plecaţi din localitate. Probabil, numărul lor va creşte iar la începerea şcolii. Căutând în mediul rural, pot spune că am găsit foarte multe talente, care s-ar fi irosit, căci nu aveau posibilitatea de a face deplasarea la Reşiţa. Aşa că mergem noi la ei. Eu îmi doresc să îl găsesc pe noul Hagi, care să facă istorie în fotbalul românesc”, a declarat tehnicianul Lucian Dobre, preşedintele clubului ACS Mundo Reșița.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: ACS Mundo