Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls Reșița s-a impus duminică, 18 aprilie, cu scorul de 2-0, în partida împotriva formației Carmen București, în etapa a III-a a play-out-ului Ligii 1. Formația antrenată de Daniel Amariei a reușit să obțină toate cele trei puncte datorită golurilor înscrise de Olga Zeziukina, în minutul 6, trasor de la 30 de metri în vinclu şi Mădălina Gânju, în minutul 22, scăriță elegantă peste portarul advers!

„O victorie muncită, am tras foarte tare în ultimele trei săptămâni. Fetele au realizat că doar prin unitate şi muncă putem să ne salvăm. Am întâlnit liderul din play-out şi, fără prea multe laude, cred că adversara n-a avut nicio şansă pe terenul din Lupac. Am făcut un joc perfect, ne-am creat foarte multe ocazii, cred că este cel mai bun joc din istoria noastră şi sper să menţinem aceeaşi poftă de joc şi în următoarele meciuri, deoarece încă nu am realizat, mai avem şapte finale pe care trebuie să le câştigăm şi să demonstrăm că locul nostru chiar nu este aici, că ne aflăm unde ne aflăm din cauza lipsei de experienţă şi a ghinionului. Ţin să mulţumesc colegului şi prietenului meu Lucian Dobre, care a fost lângă noi în aceste trei săptămâni şi ne-a readus pofta de fotbal, atât fetelor, cât şi mie, pentru că eram într-o fază foarte dificilă. Mulţumim şi gazdelor de la Lupac pentru că au organizat exemplar acest meci, mulţumesc întregului staff şi fetelor, pentru ceea ce au arătat pe teren şi pentru încrederea în echipă şi în noi, cei din conducere”, a declarat după joc antrenorul Daniel Amariei.

„În sfârşit am început să jucăm fotbal, să demonstrăm care ne este valoarea. Cred că fetele se simt mult mai bine pe terenul de iarbă decât pe sintetic, de aceea am şi făcut această schimbare de strategie şi jucăm la Lupac, unde lumea este mult mai inimoasă şi ne demonstrează că fotbalul încă contează. Vreau să mulţumesc din suflet atât conducerii clubului din Lupac, primarului de aici şi tuturor celor care ne-au ajutat să revigorăm această zonă a fotbalului feminin. Suntem într-o perioadă extrem de grea din punct de vedere financiar, sponsorii noştri nu ne mai ajută şi tot ceea ce încercăm să facem în continuare este un efort fantastic, atât pentru mine personal, cât şi pentru cei de la echipă. Fetele au demonstrat că joacă din suflet, s-a văzut acest lucru, şi cred că o să facem în continuare multă treabă bună”, a spus și Daniel Surdu, președintele clubului.

Banat Girls: Panova, Roksa, Lazăr, Zeziukina, Delia Dan, Cauni, Ruvilă. D. Muntean, P. Muntean, Adelina Ion, Gînju. Rezerve: Rotaru, Dumitru, Rusu și Stoianov.

După victoria din weekend, fotbalistele reșițene ocupă locul 5, cu 10 puncte în clasament.

În etapa următoare, pe 25 aprilie, ACS Banat Girls va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei ACS Fotbal Feminin Baia Mare, echipă care este pe locul 4, cu 14 puncte.

JCS-Ștefan Moraru

VIDEO: Miruna Maria Mihancea

https://www.facebook.com/maria.miruna.1/videos/4120218061364310/