Caraş-Severin, Romania

VEST – ADR Vest a demarat prima etapă a selectării managerului instrumentului financiar de accelerare a afacerilor!

Primul accelerator regional de investiții din România, o inițiativă a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, a ajuns la linia de start. Finanțat din Programul Regional Vest 2021-2027, acceleratorul va sprijini companiile aflate la început de drum, prin finanțare, mentorat, acces în piață și la domenii de înaltă tehnologie.

„Ținta noastră este să avem un unicorn în regiunea noastră până în 2027 (o afacere pornită ca un startup care reușește să depășească valoarea de un miliard de dolari, n.n.). Acest tip de investiție ajută să sădească semințele dezvoltării unor companii care au idei, au cunoaștere, dar nu au resurse, iar aici intervenim noi, ca să îi ajutăm să crească“, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Fondul va avea un buget total de 14 milioane de euro, dintre care peste 11 mil. euro vor fi investiți în companii aflate la început de drum. Până la 2,8 mil. euro, sub formă de comision de management, vor ajunge la administratorul fondului, ce urmează a fi selectat prin procedura de negociere competitivă și va asigura managementul acestuia. Pentru a asigura rezultate optime, administratorul de fond va contribui cu fonduri proprii și va atrage în fond investitori terți independenți.

JCS-Walter Fleck