Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – Nici nu au terminat bine cu morile de la Rudăria și cei de la Asociația Acasă în Banat au pus ochii pe un alt loc încărcat de istorie și tradiție, căruia să-i dea o altă față. De data aceasta, este vorba de Muzeul etnografic „Victor Tăutu” din Sasca Montană, iar pentru aceasta, inimoșii voluntari de la Acasa în Banat au nevoie, din nou, de sprijinul comunității!

Muzeul etnografic <<Victor Tăutu>> din Sasca Montană are nevoie de ajutorul nostru! Pe 1-2 octombrie 2021 mergem să-i schimbăm acoperișul prin care plouă din ce în ce mai rău, punând în pericol colecția extraordinară de obiecte adunate într-o viață de om de către domnul Tăutu. Cărți vechi de peste 200 ani, cufere de călătorie, instrumente folosite în exploatarea minieră, lămpi de mină, mașini de scris, fotografii de epocă, instrumente muzicale și multe alte obiecte care vorbesc despre istoria Sascăi Montane, sunt toate înghesuite într-o căsuță care se degradează pe zi ce trece. Ne-am propus să schimbăm acoperișul casei, să montăm jgheaburi și burlane, să facem reparații la fațadă și să zugrăvim casa pe exterior, să vopsim ușile, ferestrele și porțile. Vrem să înfrumusețăm puțin clădirea pentru ca turiștii să fie atrași să viziteze acest colț de istorie locală. Avem nevoie de ajutor atât specializat (acoperișuri, montare jgheaburi și burlane), cât și necalificat! Orice mână de ajutor este binevenită și cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine. Putem asigura transportul din Timișoara, iar cazarea de vineri spre sâmbătă este disponibilă gratuit, în limita a circa 20 locuri. Masa este asigurată pentru toți voluntarii, conform programului. Înscrierile se pot face completând formularul: https://forms.gle/JzguNjpG4AXPTuHj7. Primăria și Consiliul Local Sasca Montană sprijină acțiunea cu lemnul necesar acoperișului, logistica, mâncarea pentru voluntari și ne facilitează cazarea”, își motivează cei de la Asociația Acasă în Banat noua inițiativă de a reda circuitului turistic un loc aflat acum în paragină.

Cei care doresc să sprijine intervenția cu donații, o pot face prin transfer bancar cu specificația „pentru muzeul din Sasca Montană”:

Banca Transilvania:

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

OTP Bank:

Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091