Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Banii, 20.057.000 lei, au fost alocați în ultima ședință de guvern și vor fi folosiți de administrațiile locale pentru refacerea obiectivelor afectate de inundațiile de luna trecută!

Potrivit alocării guvernamentale, cea mai mare sumă revine Consiliului Județean Caraș-Severin – 9,2 milioane lei. Dintre orașe, Oțelu Roșu și-a tras partea leului, cu 2,2 milioane lei, dar fonduri s-au primit și la Anina – 180 de mii lei, Moldova Nouă – 24 mii lei, Oravița – 16 mii lei, în timp ce Bocșa și Băile Herculane sunt pe zero. Cele două municipii, Reșița și Caransebeș, au primit fiecare câte 10 mii de lei.

Sume importante au fost îndreptate și către comunele care au avut de suferit de pe urma inundațiilor. Se remarcă Armeniș cu 745 de mii de lei, Zăvoi – 632 mii lei, Păltiniș – 599 mii lei, Turnu Ruieni – 511 mii lei, Cornereva – 497 mii lei, Sasca Montană – 442 mii lei sau Slatina Timiș – 368 mii lei. Se poate observa fără dubiu că de sume importante au beneficiat atât primării conduse de liberali, cât și de social-democrați.

„Guvernul PNL sprijină colectivitățile din județ pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost elaborat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, pe baza datelor transmise de către Instituția Prefectului Caraș-Severin. Sumele vor fi folosite, în principal, pentru refacere covor asfaltic pe drumurile județene și comunale, refacere străzi, drumuri agricole, ziduri de sprijin, podețe, decolmare șanțuri, ogașe”, precizează cei doi subsecretari de stat cărășeni Dan Stan (MAI) și Andrei Ungur (MLPDA).

JCS-Nina Curiţa