A rămas fără permis după ce a raportat o tamponare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Este pățania unui orăvițean de 55 de ani care s-a adresat oamenilor legii pentru a se achita de obligația legală de a raporta accidentul pe care l-a provocat, doar că la testarea alcooltest lucrurile n-au fost atât de… curate. Chiar dacă accidentul era produs cu o zi mai devreme, omul s-a dus a doua zi la volan la poliție…

La sfârșitul săptămânii trecute, „un bărbat 55 de ani s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Oravița pentru a sesiza un accident rutier fără victime, în care fusese implicat cu o seară în urmă, pe strada 1 Decembrie 1918 din oraș, când a condus autoturismul și a lovit un alt autoturism, staționat în fața unui magazin, părăsind locul accidentului. Ulterior, acesta s-a deplasat cu autoturismul la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul, conform normelor rutiere, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, pentru întocmirea documentelor de constatare. Conform procedurii, polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice“, precizează Poliția județului.

Oamenii legii subliniază că le este interzis conducătorilor auto implicați în evenimente rutiere să consume alcool, substanțe sau medicamente cu efecte similare după producerea evenimentului, până la testarea concentrației de alcool în aerul expirat sau până la recoltarea probelor biologice.

În plus, un rezultat etilotest de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, tradus într-o îmbibație alcoolică de de 0,80 g/l alcool pur în sânge poate avea efecte penale, existând riscul amenzii sau închisorii de la 1 la 5 ani. Aceeași sancțiune o riscă și cei care conduc sub alte influențe vehicule pentru care legea cere permis.

JCS-A.M.