Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Este povestea unei tinere de cetăţenie germană, ajunsă la Oraviţa ca turist, care s-a bucurat de ajutorul oamenilor legii.

La începutul lunii octombrie, o tânără turistă de naţionalitate germană a ajuns la sediul Poliţiei Oraviţa după o întâmplare deloc plăcută. Tânăra le-a spus oamenilor legii că, în timp călătorea din Timişoara spre Oraviţa, şi-a pierdut portofelul în care avea toate documentele personale, banii şi cardurile bancare. „Având în vedere vulnerabilitatea persoanei în cauză aflată pe un teritoriu străin, fără a cunoaște limba, fără bani și documente de identitate, polițiștii de ordine publică din Oravița au făcut toate demersurile necesare pentru a asigura legătura tinerei cu familia, dar și cu autoritățile germane din Timișoara. Astfel, polițiștii au luat legătura cu Consulatul Republicii Federale Germania din municipiul Timișoara și au ajutat-o pe tânără să își contacteze familia telefonic și prin intermediul internetului. Totodată, polițiștii au luat măsuri pentru asigurarea cazării și a hranei necesare până a doua zi, când tânăra a fost condusă la autogara din Oravița și îmbarcată în cursa spre Timișoara. Tânăra le-a mulțumit polițiștilor arătându-și recunoștința ulterior și prin intermediul rețelelor de socializare“, ne informează Poliţia judeţului.

Luna aceasta, Consulatul Republicii Federale Germania a înaintat Poliției Oravița o scrisoare prin care le mulțumește oamenilor legii pentru modul în care au acționat.