Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiștii cărășeni în minivacanță s-a ridicat la aproape 275.000 de lei. La capitolul rutier, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare!

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii au intervenit la 140 de sesizări, dintre care 107 repartizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, infracționalitatea sesizată a scăzut în Caraș-Severin cu peste 28%, fiind înregistrate 35 de infracțiuni, dintre acestea 14 contra persoanei (cu 12,5% mai puține) și 7 contra patrimoniului (cu 50% mai puține).

La regimul circulației rutiere au fost constatate 11 infracțiuni, în creștere cu 37,5% față de aceeași perioadă din 2022. Demn de notat este faptul că, din fericire, în această minivacanță nu au fost înregistrate accidente rutiere grave pe drumurile publice din județ. Folosind aparatura din dotare, polițiștii rutieri cărășeni au aplicat 264 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 123 de sancțiuni contravenționale au fost împărțite bicicliștilor și pietonilor.

Dintre cele 36 de permise de conducere reținute, 9 au fost reținute pentru depășirea regimului legal de viteză, 11 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru neacordarea priorității de trecere, alte 9 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, iar 3 pentru alte abateri.

Penali pe străzi și la volan

În 2 decembrie, la ora 23.19, o persoană a fost surprinsă de polițiștii reșițeni după ce a spart geamul unei mașini, intrând în interior pentru a fura diferite bunuri. Cercetările sunt continuate în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Iar în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, la ora 22.10, polițiștii din Anina au prins un bărbat de 36 de ani din oraș în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În aceeași noapte, la ora 1.00, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe Aleea Sportivilor, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, care a refuzat testarea privind consumul de substanțe psihoactive. În plus, acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere reținut. „Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe!“, transmite Poliția județului.

JCS-A.M.