Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Stepanescu, în vârstă de doar 54 de ani, se lupta de ceva vreme cu o boală incurabilă care, în cele din urmă, l-a răpus sâmbătă dimineața la ora 2!

Mihai Stepanescu a fost primar al  Reșiței între 2008 și 2015,  șef al Direcției Silvice Caraș-Severin, dar și fost primvicepreședinte al PSD Caraș-Severin.

În cadrul Direcției Silvice a luat o serie de măsuri și a schimbat lucrurile în bine. Iubea Reșița, iar în timpul în care a fost primar a bătut la n porți pentru investitori, și-a folosit toate relațiile în interesul Reșiței, a făcut o serie de proiecte și numea municipiul orașul său de suflet. Iubea Banatul de Munte, muzica populară și oamenii buni.

În detenție, fostul primar se destăinuia în urmă cu câțiva ani unui coleg de suferință: „Mă doare când văd că mă atacă și mă blamează oameni la care am ținut, cărora le-am făcut mult bine, necondiționat, rupându-mi-se inima de durerea și suferința lor. Și ei, ingrații, ei mă blamează? Ei aruncă cu noroi și zoaie pe mine?”.

Și, da, suferea cumplit pentru faptul că foarte mulți dintre cei care i-au fost prieteni când a avut funcții, foarte mulți dintre cei cărora le făcuse mult bine, i-au întors spatele când i-a fost greu sau îl blamau. Și de fiecare dată se autoîncuraja, spunând: „Am făcut bine și știu că nu sunt vinovat pentru multe din cele puse în cârcă. Toți suntem supuși greșelii și morții, așa că toți pentru fiecare faptă, pentru fiecare vorbă plătim într-un fel sau altul“.

Trupul neînsuflețit va fi depus la Casa Funerară Rostyl, str. Ion Creangă, nr. 16 din Timișoara, iar înmormântarea va avea loc luni, 27 ianuarie 2020, la Cimitirul din Giroc.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

JCS-Nina Curița