Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După şoferul care nu demult a mers la RAR cu un bus ce avea o buturugă pe post de pernă de aer, angajaţii Registrului Auto Român s-au trezit şi cu unul care şi-a inversat pedalele!

„În acest mod a fost adus la RAR Caraș-Severin un autovehicul cu cutie automată, fabricat în anul 2006. Mașina provenea dintr-o țară europeană, dar inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar înainte de a solicita CIV. În urma verificărilor, autoturismul a fost respins, iar Registrul Auto Român nu a eliberat cartea de identitate a autovehiculului, din cauza neconformității comenzilor conducătorului auto“, au spus cei de la RAR Caraş-Severin.

Postarea RAR de pe o reţea de socializare a adunat sute de comentarii, de la cele mai haioase cum că „aşa a vrut nevasta omului“, până la altele de genul că poate omul avea un handicap. Cineva spunea că „Vorbim pe jumătate. Conforme? Cu ce? Uitați ca ordinea pedalelor este aleasa de producător? Am o prietenă cu probleme locomotoare, și are un sistem similar instalat la mașina. Ce-i drept mașina este în altă țară, iar ei nu au persoane înguste precum în România“.

Răspunsul specialiştilor RAR a fost scurt: „Întelegem punctul dvs de vedere şi aspectele la care faceţi referire, dar în acest caz este vorba strict despre o modificare neomologată“.

JCS-L.A.