Caraş-Severin, Romania

VĂLIUG – Este povestea unui medic din Deva, de 31 de ani, ajuns pe malul lacului cu câțiva prieteni, care l-au văzut intrând să înoate, dar nu l-au mai văzut ieșind!

„Astăzi, 23 iulie, în jurul orei 16:00, prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru căutarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 30 de ani, posibil înecată în lacul Văliug (la Ponton Casa Baraj). La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Reșița, cu 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 1 barcă de salvare. Până la această oră, persoana nu a fost găsită. Echipajul de pompieri continuă căutările cu barca la suprafața apei. În sprijin, au fost solicitate echipaje specializate din județele învecinate, 2 de la ISU Arad și 2 de la ISU Hunedoara.“, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“.

Polițiștii reșițeni, sesizați cu 14 minute mai devreme, au aflat despre faptul că bărbatul a intrat în Lacul Gozna, la Văliug, pentru a înota, dar nu a mai fost văzut. „Din primele verificări, polițiștii au stabilit că bărbatul de 31 de ani se afla împreună cu alți prieteni, pe un ponton amenajat pe malul Lacului Gozna, ar fi fost văzut intrând în lac pentru a înota și nu ar mai fi fost văzut ieșind la mal. În acest moment, echipajele de intervenție, formate din polițiști, pompieri militari și jandarmi sunt la fața locului și continuă verificările și căutările, în vederea găsirii persoanei în cauză.“, transmite Poliția județului.

Bărbatul era medic în Deva, venise la o nuntă în Timișoara și a vrut să profite de câteva ore libere pentru a se relaxa la Văliug. Din păcate pentru el, s-a sfârșit tragic!

JCS-A.M.