Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă zilele trecute, municipalitatea reşiţeană a blocat prelungirea contractelor de închiriere pentru aşa-zisele grădini şi curţi care sunt, în realitate, depozite inestetice în aer liber, acum s-a trecut la demolări. Startul demolărilor se va face în numele locuinţelor pentru specialiştii din sistemul sanitar.

Administrația reşiţeană ne informează că a început demersurile referitoare la construcția de blocuri ANL pentru medicii rezidenți. Numai că pentru a obţine banii de la Agenția Națională pentru Locuințe, municipalitatea trebuie să facă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pe un teren liber de sarcini, iar documentele trebuie depuse până la finalul lunii aprilie. Terenuri ar fi, iar aici este vorba despre 32 de parcele identificate în zona Deal Moroasa-Grădiniţă. Aşa că au fost înştiinţaţi chiriaşii cu pricina că, începând de anul acesta, nu-şi mai pot prelungi contractele de închiriere pentru grădini şi curţi. Tot atunci, în 20 decembrie 2018, le-a fost acordat un termen de 20 de zile pentru a-şi curăţa parcelele, pentru a demonta gardurile, pentru a permite efectuarea măsurătorilor.

„Din păcate, niciunul dintre foştii chiriaşi nu au reacționat la notificări, ca atare, angajaţii Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului au trecut la demolarea anexelor construite, igienizarea şi pregătirea terenurilor pentru a se putea efectua măsurătorile impuse de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Cele cinci blocuri care urmează a fi construite, vor avea un total de 30 de apartamente, imobilele vor fi în regim parter plus două etaje, cu două apartamente pe fiecare nivel, suprafețele fiind cuprinse între 60 și 100 de metri pătraţi“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

1 Comment

 1. Initial, la citirea stirii am dat dreptate primariei.
  Dar cum sa dai pe 20 decembrie, notificare de 20 de zile , adia Craciun , Revelion, sf. Ion.
  In plina IARNA. Cum sa faci asa ceva?

  E clara nepasarea fata de oameni, chiar si daca au un proiect OK.
  Degeaba ai inteligenta daca nu ai caracter.
  Sau nu esti cu adevarat conducator de comunitate.(ma refer la un oras nu la camarila )

Adaugă comentariu