Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pentru început, lucrările constă în demolarea ruinei fostei Fabrici de var din Mociur și organizarea șantierului!

Așa cum se preconiza anul trecut, în această primăvară au demarat lucrările pentru obiectivul „Campus Dual Integrat Banatul Montan Reșița”, primul ansamblu de clădiri care va beneficia de infrastructura rutieră recent inaugurată în fosta Platformă Mociur. Elaborat de un consorțiu format din Primărie, Consiliul Județean, Universitatea Babeș-Bolyai și alți 19 parteneri (agenți economici), proiectul campusului a obținut, în aprilie 2024, o finanțare de 122,6 mil. lei din partea Ministerului Educației. Contractul, adjudecat de către Asocierea Constructim SA (leader) – Chrom Design SRL este împărțit în trei loturi: Lot 1 – C1 – Centru de competențe turism sustenabil și spații de recreere, agrement și sport; Lot 2 – C2 – Casa studenților, C3 – Casa elevilor și spații de recreere, agrement și sport; Lot 3 – C4 – Centru de competențe industrii emergente spații de recreere, agrement și sport.

„Trebuie să fie gata anul viitor, undeva în luna august. Asta înseamnă să mergem cam cu un nivel, cu o placă la o lună, o lună și jumătate, astfel încât în toamnă, în octombrie-noiembrie să fim cu clădirile ridicate, să putem lucra la interior iarna viitoare, în așa fel încât în august-septembrie 2026 să fie gata.“, a explicat primarul Ioan Popa.

În acest interval ar urma să demareze, pe fosta Platformă Mociur, și lucrările avute în vedere de Ceetrus, în prima fază cele de construire a galeriilor comerciale. „Cred că dacă francezii se apucă de mall în vara asta, 24 de luni ar fi un termen în care trebuie să fie gata. Pentru partea de rezidențial, respectiv cele 1.500 de apartamente în trei etape, vorbim de un interval de timp de 8-10 ani necesar finalizării. În ceea ce privește aqualandul, în cazul în care există rezerve, putem să reluăm discuțiile, iar Primăria să se implice în realizarea acestui proiect. Depinde de o investiție care s-ar putea întâmpla în Reșița în următoarele trei luni. Dacă ne asigurăm de ea, atunci ne vom putem permite să intrăm cu ei în realizarea proiectului.“, a adăugat Popa.

Aqualand ar urma să fie construit, cu aproximație, în zona în care se mai află ultima construcție industrială de pe fostă platformă, Hala Albastră (fostă VeloCity), care ar urma să fie demolată și, posibil, relocată.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu