A început cea de-a doua etapă a admiterii în liceu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru înscrierea în învăţământul liceal, în etapa a doua sunt disponibile în judeţul Caraş-Severin 220 de locuri!

Potrivit calendarului emis de Ministerul Educaţiei, în perioada 1-3 august, se pot depune cererile pentru a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal, asta în cazul candidaţilor care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidații care au fost respinși la alte licee, precum şi de absolvenţii care nu au susținut Evaluarea Națională. La nivel naţional aproape 5.000 de locuri au rămas neocupate. Statistica arată că în judeţul Caraş-Severin, după prima etapă de admitere, au rămas disponibile 220 de locuri.

Repartizarea absolvenţilor de clasa a VIII-a de către comisia judeţeană de admitere are loc în perioada 4-5 august, urmând ca în data de 6 august să fie transmise către centrul naţional de admitere rezultatele repartizării, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. Locurile libere, codurile, şcolile şi specializările sunt afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean la secţiunea Admitere. „Totalul locurilor disponibile în învăţământul liceal, clasa a IX -a zi este de 1266, iar pentru etapa a doua numărul de locuri disponibile este de 130, la care se adaugă 44 de locuri pentru elevii rromi şi 46 de locuri pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale“, a precizat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ultimele date arată că judeţul Caraş-Severin se află pe lista celor cu un procentaj mare de locuri rămase libere, respectiv 12,46%, alături de Ilfov 15,81%, Călăraşi 12,56%, Arad 12,02%, Mureş 10,37% şi Mehedinţi 8,91%.

JCS-Nicoleta Moraru