A ieşit învingătoare pentru că a citit tot anul! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Finala celei de-a VII-a ediţii a concursului de lectură „Bătălia cărţilor“ s-a desfăşurat online, în urma jurizării fiind desemnat titlul de „Cititorul Anului 2020“!

Anul pandemic i-a favorizat pe cei pasionaţi de lectură, cu atâta stat acasă cei mai inspiraţi folosind timpul cu folos. Asta în primul rând dacă ţinem cont de motto-ul concursului „Bătălia cărţilor“, proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, şi-anume, „Lectura te face învingător!“.

Pe plan local, concursul este organizat anual de Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici Caraş-Severin, finala celei de-a VII-a ediţii desfăşurându-se săptămâna trecută în mediul online. „La dezbaterea «Convinge-mă să citesc», a precizat managerul Clara Maria Constantin, au participat cinci eleve de la școlile gimnaziale nr. 2, 7 și 9 din Reșița, acestea susținând în fața juriului o pledoarie pentru cartea preferată, răspunzând la întrebări și adresând la rândul lor întrebări pe marginea celor 10 cărți propuse în concurs. La finalul dezbaterii, juriul format din Adriana Dudaș-Vasile, profesor de limba și literatura română, Anca Bircea, profesor metodist la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Camelia Duca, director Librăria Semn de Carte, a decis acordarea premiului «Cititorul Anului 2020», elevei Maria Văleanu, de la Școala Gimnazială nr. 9 din Reșița“.

Ea a concurat împreună cu alte patru finaliste: Maria Olariu – clasa a VII, Şc. Gim. nr. 9; Riana Lorena Velescu – clasa a VI-a, Şc. Gim. nr. 7; Georgiana Ana Maria Şutea – clasa a VII-a, Şc. Gim. nr. 2; Maia Georgiana Mihăilescu – clasa a VII-a, Şc. Gim. nr. 2. Toate cele cinci finaliste ale concursului de lectură au primit premii în pachete de cărți și materiale promoționale, iar „Cititorul Anului“ a fost răsplătit, în plus, cu o tabletă. Concursul a fost organizat cu sprijinul Casei Corpului Didactic Caraş-Severin.

JCS-A.G.