Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru validarea dosarelor, s-a mai acordat o lună, persoanele juridice respinse având acces la program.

Termenul pentru depunerea şi validarea dosarelor persoanelor juridice şi instituţiilor publice interesate de programul Rabla, stabilit iniţial pentru data de 30 august, a fost prelungit până la 30 septembrie, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Cea de-a doua etapă de evaluare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice s-a încheiat săptămâna trecută, fiind acceptate 67 de dosare pentru 254 autovehicule, în timp ce 220 de dosare au fost respinse.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate şi respinse în program este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă acestuia. Până în prezent, 820 de dosare au fost depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice. Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea de a depune un nou dosar de finanţare în vederea participării la program, la sediul AFM, până la data de 30 septembrie 2013.

În iulie, după prima etapă de evaluare şi validare a dosarelor, 378 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor şi instituţiilor publice în cadrul programului Rabla urmau să fie repartizate celor 81 de persoane juridice validate până la acel moment, 105 tichete revenind Ministerului Afacerilor Interne.