Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fotbalistele de la Banat Girls au pierdut acasă, scor 0-3, confruntarea cu AFC Fair Play Joc Cinsitit, din etapa a III-a a Ligii 1! 

În etapa precedentă, elevele lui Amariei au pierdut cu 6-0 în fața lui ACS Heniu Prundu Bârgăului. Totuși, bănățencele au obținut un punct în prima etapă, în urma egalului cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare, meci încheiat cu scorul de 3-3.

„Am disputat un meci foarte greu, Fair Play fiind liderul din Liga 1. În etapa precedentă a reușit să marcheze nouă goluri în meciul cu Târgoviște, deci știam că va fi un joc greu. Am început într-o formulă un pic mai defensivă, am folosit un 4-2-3-1, care nu a dat roadele pe care le așteptam. La pauză am fost conduși cu 1-0, după care am trecut în clasicul 4-3-3 al nostru și drept urmare ne-am dominat aproximativ 30 de minute adversarul și am avut câteva ocazii. Din păcate, nu a fost ziua noastră norocoasă, am ratat două ocazii monumentale la scorul de 0-1 și cred că altfel s-ar fi terminat jocul dacă am fi înscris. În minutele de prelungire am primit un eurogol de la mijlocul terenului. Felicit echipa din București, deoarece cred că a fost mai bine pregătită pentru acest meci, dar îmi felicit și jucătoarele mele pentru efortul mare depus. Încerc să iau doar aspectele pozitive din acest joc, încercăm să îmbunătățim unele lucruri și încercăm să omogenizăm lotul. Au venit foarte multe fete noi la echipă, avem un lot tânăr și ne dorim să creștem de la joc la joc. Vrem să închegăm cât mai bine această echipă. Ne așteaptă două săptămâni de pregătire după care vom avea un meci extrem de greu la Odorheiu Secuiesc, o echipă de tradiție din Liga 1. Sperăm să obținem un rezultat pozitiv, după care ne așteaptă un meci acasă, fiind primul meci televizat de Federația Română de Fotbal din istoria echipei noastre. Vom juca pe stadionul din Comloșu Mare împotriva echipei din Târgu Mureș. Sper ca în această perioadă să ne punem la punct și pe partea de condiție fizică, fiindcă am început antrenamentele destul de târziu și sper să leg cât mai bine relațiile de joc dintre nucleul echipei cu fetele nou venite. Sper că lucrurile vor decurge bine în următoarea perioadă, am mare încredere în lot și sunt mulțumit de cum s-au pregătit fetele în ultima perioadă. Am reușit să facem și unele transferuri pe care mi le-am dorit foarte mult și cred că suntem acoperiți pe toate posturile. Sunt extrem de fericit că am reușit să salvăm pe ultima sută de metri această echipă și am reușit să alcătuim un lot competitiv pentru acest an fotbalistic”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei bănățene.

În etapa a IV-a, ACS Banat Girls va juca pe 26 septembrie, în deplasare, cu ACS Vasas Femina FC.

JCS-Ștefan Moraru