Caraş-Severin, Romania

TICVANIU MARE – Un șofer mai mult decât vesel a fost tras pe dreapta, la Ticvaniu Mare, pe DC 66, de polițiștii orăvițeni. Potrivit oamenilor legii, bărbatul, de loc din Ticvaniu Mare, mirosea a alcool, astfel că s-a trecut la testarea cu alcooltestul. Dispozitivul a indicat o concentrație de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare valoare înregistrată de aparatul etilotest de la începutul anului.

Ulterior, acesta a fost condus de polițiști la spitalul din Oravița, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

Oamenii legii ne avertizează că, de regulă, șoferii care urcă băuți la volan execută viraje periculoase, conduc cu viteză și se angrenează în depășiri periculoase, neregulamentare. Asta chiar dacă nu mai văd și nu mai aud prea bine, că au viteza de reacție încetinită și le lipsește precizia mișcării.

Legislația prevede pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani pentru cei prinși cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.