Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În contextul în care se pregătește reorganizarea Romsilva, deputatul liberal crede că e mai corect ca sediul Regionalei Banat să nu fie la Timișoara, cum se pregătește, pentru că județul nostru deține mai bine de 80% din pădurile zonei!

„Având în vedere înființarea noii structuri silvice regionale de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu sediul la Timișoara, am transmis doamnei ministru Diana Anda Buzoianu, următoarele observații firești care țin de eficiență și o mai bună organizare a Romsilva.“, spune deputatul liberal Marcel Vela.

Șeful liberalilor cărășeni precizează în scrisoarea înaintată dnei ministru faptul că a depus deja câteva observații legate de proiectul de reorganizare al Romsilva, publicat în 24 iulie în dezbatere publică. „Ca deputat PNL în Circumscripția 11 Caraș-Severin, susținător al coaliției din care facem parte și al măsurilor care refomează Statul Român, vă transmit și dvs propunerea referitoare la stabilirea sediului regional al Direcției Silvice Regionale la Reșița, în județul Caraș-Severin. Astfel, principiul de reducere a cheltuielilor și eficientizare va fi și mai complet, făcându-se economii însemnate la bugetul Romsilva.“, transmite Vela.

Oficialul a publicat și timpul care s-ar pierde între Timișoara și Berzasca, de exemplu, o zonă unde, de altfel, au și fost înregistrate incendii de proporții în ultima vreme. Ca să ajungă acolo, un oficial de la Regională ar petrece mai bine de două ceasuri și jumătate pe drumuri. Sau chiar mai mult, în funcție de trafic (mai ales în Timișoara). „Ca sa ajungă cineva de la Direcția Silvică Regională Banat din Timișoara până la Ocolul Silvic Berzasca din sudul județului Caraș-Severin (sau invers), este nevoie de trei ore de deplasare… cam cât de la Reșița la Craiova!“, a socotit deputatul.

Acesta a mai precizat faptul că viitoarea regională va administra 401.945 de hectare de pădure, dintre care mai bine de 80% sunt în Caraș-Severin, respectiv 324.430 de hectare, Timișul deținând doar 77.515 hectare.

„Deci, activitatea pentru administrarea pădurilor este de 80,8% în Banatul de Munte și de doar 19,2.% în Banatul de pustă, în județul Timiș, cu suprafețele preponderent agricole din Câmpia de Vest.“, a mai precizat Vela, transmițându-i dnei ministru al Mediului felicitări pentru reorganizarea regiei, subliniind solicitarea ca „sediul administrativ al Direcției Silvice Regionale Banat să fie în județul Caraș-Severin, în municipiul Reșița, în mijlocul pădurilor seculare din Banatul de Munte!“

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. ricaventuriano Reply

    eu propun sa fie mutatr la Anina ! e mai in mijlocul padurilor Banatului de munte
    de ce numa la Resita sa fie administratie

Adaugă comentariu