REȘIȚA – Memorialul ”Werner Hirschvogel” a numărat peste 60 de concurenți, fiind și o etapă cu încărcătură emoțională puternică, toți sportivii alergând cu gândul la Mihai Leu, care s-a stins din viață în săptămâna cursei!
„Jerome France a fost, din nou, magistral și s-a impus pentru al doilea an consecutiv în cursa de pe Valea Domanului, păstrându-și nu doar titlul de King of the Hill, dar stabilind și un nou record al traseului actual, în lungime de 4,75 kilometri. Liderul la zi al campionatului aproape că-și adjudecase victoria din prima manșă de concurs, când l-a învins cu peste 6 secunde pe brașoveanul Octavian Ciovică, pe trei venind nimeni-altul decât Horațiu Ionescu Cristea. Din nefericire, un accident în al doilea viraj de după start pe ultima manșă de antrenament l-a scos din joc pe Julian Răduță, în vreme ce Emil Ghinea s-a despărțit de lămâia sa și pe cale de consecință n-a mai dorit să continue ziua secundă. Propriu-zis, Jerome mai avea nevoie doar de o ultimă manșă curată, pe care a și realizat-o, câștigând etapa reșițeană cu un timp cumulat de 4:03,022 și un nou record al traseului – 2:01,362 stabilit în prima urcare decisivă. Acesta a fost urmat pe podiumul absolut de același Octavian Ciovică, la o diferență uluitoare de aproape 14 secunde, în timp ce Dragoș Savloschi a forțat pe ultima urcare și a trecut în fața lui Horațiu Ionescu Cristea pentru a completa atât principalul TOP3 al ediției din acest an, cât și pe cel al categoriei II.
Asemenea câștigătorului din clasamentul absolut, și Horațiu Ionescu Cristea s-a evidențiat cu un parcurs absolut senzațional, bucureșteanul dominând categoric categoria I dedicată turismelor convenționale. După ce în ziua de antrenamente a stabilit timpul de referință al categoriei, coborând la un 2:12,720, Horațiu și-a surprins fanii, dar mai ales adversarii, cu un timp de 2:11,563 în prima manșă de concurs. Și deși în cea de-a doua a fost mai lent cu aproape 8 zecimi, acesta a rămas totuși cel mai rapid sportiv al categoriei I, adjudecându-și primul succes al sezonului. Imediat în urma sa l-am regăsit pe podium pe bănățeanul Radu Benea, care deși dezavantajat atât de suspensia mașinii, cât și de anvelope, a reușit să țină pasul cu învingătorul etapei pentru a urca pe poziția secundă și astfel, să preia șefia în clasamentul la zi la jumătatea sezonului. Ultima treaptă a podiumului categoriei I i-a revenit lui Costel Cășuneanu, care rămâne în lupta pentru titlul național.
Același Radu Benea s-a impus și în cadrul Grupei 1, unde a împărțit podiumul cu Costel Cășuneanu și Călin Făgădar. De cealaltă parte, Horațiu Ionescu Cristea s-a impus fără emoții în ierarhia Grupei 2, fiind urmat pe podiumul de Alexandru Pițigoi și Alin Oprițescu, acesta din urmă pilotând o mașină construită de la 0 de el însuși, ceea ce arată că nu doar modelele de uzină pot face performanțe notabile. Victoria Grupei 3 i-a revenit lui George Șchiopulescu, care și-a adjudecat întâietatea la o diferență de doar 89 de miimi în fața lui Claudiu Ciucă, în timp ce Bogdan Duma, la prima participare cu un Seat Cupra TCR, a reușit să se claseze pe poziția a treia, completând astfel un podium 100% format din modele precum cel amintit anterior. Un alt reșițean, Răzvan Goșta, a ieșit triumfător în etapa sa de casă după victoria Grupei 4, unde pe podium s-au regăsit și Florin Roșca, respectiv Ciprian Ciobotaru.
Darius Vîlsan, pilot local, a fost singurul sportiv ce a terminat cursa în matematica Grupei 5, în vreme ce situația Grupei 6 a fost foarte asemănătoare cu cea a Grupei 3. Spunem asta întrucât Costin Popescu și-a trecut în cont a doua victorie din acest an, la doar 66 de miimi în fața lui Daniel Arcan, podiumul fiind completat de nimeni altul decât Nicolas Benea, cel mai rapid Junior al etapei reșițene. Un alt bănățean care s-a remarcat pe Valea Domanului a fost Alexandru Krepelka care s-a impus în clasamentul Grupei 7, împărțind podiumul cu localnicul Gabriel Găman, respectiv sinăianul Cosmin Petre. Așa cum precizam, Nicolas Benea a fost cel mai rapid junior al etapei, învingându-l fără drept de apel pe Tudor Luca, consolidându-și astfel poziția de lider la zi, podiumul reșițean al juniorilor fiind completat de un alt sportiv local, Rareș Madina, la prima participare cu un Peugeot 208 R2. Acesta din urmă s-a impus categoric la Debutanți, fiind mai rapid decât Cosmin Badea și Tudor Silaghi cu care a împărțit podiumul. Pentru a doua etapă consecutivă cu noua Tesla Model 3 Performance, Dominic Marcu și-a adjudecat o nouă victorie în cadrul categoriei III, sinăianul neputând fiind învins nici de Claudiu Erhan sau Horia Platona, cei ce au completat podiumul în ordinea enumerării lor. Clasamentul automobilelor istorice a fost unul scurt și la obiect, cu Ionel Gheorghe învingător, urmat de Petru Constantinescu și juniorul Mircea Avrămescu. La echipe, victoria a mers, pentru a doua etapă la rând, către HOSPICE Casa Speranței, avându-i în componență pe Radu și Nicolas Benea, Jerome France, respectiv Sorin Huțanu.
Memorialul Werner Hirschvogel este un eveniment cofinanțat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Reșița și Consiliul Județean Brașov. Etapa este organizată de ACM Reșița și ACS Auto Blic, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și Agenției Naționale pentru Sport. Parteneri ai evenimentului: Porsche Timișoara, Pej Company, Michelini, Cricova, Omniasig, Rebel, Invest in Reșița, Logics, A24, Tractări 24h, Găman Transport, Absolut Auto.”, au transmis organizatorii evenimentului.
JCS-Ștefan Moraru