Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cam într-acolo bat sesizările transmise „în atenția șefului județului“. În proporție covârșitoare, cele mai multe reclamații rămase spre soluționare în sarcina județului au vizat construcțiile neautorizate de prin vecini…

Vorbim despre dreptul de petiționare exercitat în cel de-al doilea semestru al anului trecut, de cetățenii județului. Dintr-un total de 64 de petiții, 29 vizau aspecte care nu țineau de atribuțiile Consiliului Județean, motiv pentru care au fost redirecționate autorităților competente. Chiar și așa, acestea au ajuns, în majoritate, pe mâinile unor structuri sau instituții care funcționează în subordinea sau administrarea județului.

Răvașele transmise administrației județului nu au sesizat însă probleme de criză economică, de sărăcie extremă sau legate de starea drumurilor, ci de… ce-au făcut vecinii prin ogradă. 23 din cele 35 de petiții care i-au revenit CJ spre soluționare, adică 65,71%, au ajuns la compartimentul Disciplină în Construcții, Cadastru și Gestiunea Localităților, din cadrul structurii Arhitectului Șef. Toate se refereau la construcții neautorizate și la nerespectarea Codului Civil, a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construire. „Majoritatea petițiilor au fost soluționate împreună cu reprezentanții primăriilor, conform prevederilor legale. Construcțiile la care fac referire petenții sunt de tipul anexe gospodărești, împrejmuiri, case familiale și căi de acces.“, precizează Compartimentul de Comunicare și Relații Publice.

Altă petiție din cele 35 a fost clasată. Corpul de Control – format dintr-o singură persoană, așa cum preciza Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin – a primit spre soluționare 7 petiții, Direcția de Patrimoniu, Direcția Tehnică, Direcția Juridică și de Administrație Publică Locală și Serviciul Proiecte din cadrul Direcției de Dezvoltare au avut de rezolvat, fiecare, câte o petiție.

Din cele 29 de solicitări redirecționate, 13 au ajuns la 11 primării, 2 la Instituția Prefectului și 1 la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Restul de 13 au ajuns tot la structuri de sub umbrela județului, astfel: 5 la Direcția de Drumuri Județene, 4 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 4 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu