Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acestea, urmare a rafalelor de vânt foarte puternic din timpul nopții și al dimineții! În afară de intervențiile deja consemnate, pompierii au intervenit în alte 8 situații pentru îndepărtarea elementelor de acoperiș căzute sau aflate în pericol de cădere, 6 în municipiul Reșița și 2 în Caransebeș!

De asemenea, pompierii au acționat cu promptitudine pentru îndepărtarea copacilor și a stâlpilor care au fost doborâți de vânt și au căzut peste firele de electricitate sau pe carosabil. Intervențiile s-au derulat în Reșița, Caransebeș, Oravița, pe DJ 582, între Gărâna și Brebu Nou, precum și pe DN 68, între Obreja și Glimboca. Totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măureni a intervenit pentru degajarea unui stâlp căzut între localitățile Șoșdea și Măureni. În urma fenomenelor meteorologice, au rămas fără curent electric următoarele localități: Caransebeș, Turnu Ruieni, Păltiniș, Bucoșnița, Slatina Timiș, Bocșa, Ramna, Ocna de Fier, Dognecea, Reșița, Oravița, Grădinari și Vărădia (aproximativ 4438 abonați afectați).

Până la ora 14 este activ un Cod Portocaliu pentru zona joasă a județului, vizând intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 70…85 km/h, urmat de un al doilea, valabil până la ora 20, de viscol puternic și ninsori abundente. Astfel, va ninge viscolit, se va depune un strat de zăpadă consistent (local peste 30 cm), va fi vizibilitate foarte redusă și zăpada troienită. În plus, până la ora 14, este activă și o avertizare tip Cod Roșu, vizând viscol foarte puternic, cu viteze de peste 120 km/h, care determină reducerea vizibilității spre zero și troienirea zăpezii, la altitudini de peste 1700 m.

JCS-Walter Fleck

1 Comentariu

  1. Unresitean Reply

    Dacă primaria și-ar face treaba privind toaletarea copacilor, și verificarea stâlpilor de iluminat prin serviciile aferente pe care le patronează și ar mai ieși din birouri pe teren dar în oraș nu prin excursii în străinătate, nu ar mai fi luata prin surprindere de asemenea calamități climatice și pagubele ar fi reduse considerabil. Până atunci trăiască hub-ul turistic și Semenicul.

Adaugă comentariu